Nyheder

3. april 2024

Velkommen til 70 nye delegerede i Din Sundhedsfaglige A-kasse

Onsdag 27. marts 2024, kl. 12.00 sluttede afstemningen til Din Sundhedsfaglige A-kasse delegeretforsamling, og vi kan nu offentliggøre de 70 nye delegerede. Tillykke og velkommen!

18. marts 2024

4000 medlemmer har stemt – hvor sætter du dit kryds?

Det er nu, det sker. Brug din stemme og vær med til at vælge de delegerede, som skal repræsentere dig i Din Sundhedsfaglige A-kasse.

4. marts 2024

Nye delegerede i kampvalg om pladsen

Flere engagerede medlemmer skal nu kæmpe om at få en plads i Din Sundhedsfaglige A-kasses delegeretforsamling. 70 pladser skal fordeles for de næste fire år.

31. januar 2024

Harun Demirtas: Din debattør til Folkemødet 2024?

Book Harun til din debat på Folkemødet 2024 og oplev en dedikeret og vidende debattør, der vil tilføre dit arrangement dyb faglig, praktisk og politisk indsigt.

2. januar 2024

Nu bliver det mere enkelt at være ledig

Fra 1. januar 2024 overtager a-kasserne ansvaret for at få ledige i job de første tre måneder. Det er en glædelig nyhed, der vil give et bedre forløb for ledige.

24. november 2023

Julekalender: Vind lækre præmier hver dag op til jul

Fra 1. december 2023 kan du deltage i vores årlige julekalender. Her kan du som medlem vinde flotte præmier hver eneste dag frem til jul.

8. november 2023

Beskyt civile og sundhedsprofessionelle

Situationen i Gazastriben og Israel bekymrer os - særligt sikkerheden for de civile og de sundhedsprofessionelle, der hver dag sætter livet på spil for at hjælpe sårede og tilskadekomne.

23. oktober 2023

Karrierevejledning til kl. 17 - Book din samtale nu

Vi er glade for at fortælle, at medlemmer af Din Sundhedsfaglige A-kasse nu kan booke vores karrieresamtaler på hverdage indtil kl. 17.

21. september 2023

Lad jobagenten holde dig opdateret på nyeste job indenfor dit speciale

Det kan være svært at holde øje og danne sig et overblik over de nyeste jobopstillinger, der kunne passe til dig. Ved at du oprette en jobagent på vores app, behøver du ikke at gøre det selv.

29. august 2023

Din Sundhedsfaglige A-kasse indgår partnerskab med Social Sundhed

Et nyt partnerskab mellem Social Sundhed og Din Sundhedsfaglige A-kasse kan give de studerende et stærkere afsæt for at lande godt i arbejdslivet og bidrage til mere lighed i sundhed.

15. august 2023

Ny app: Nu kan du hente Din Sundhedsfaglige Jobportal på telefonen

Det er blevet endnu nemmere og mere tilgængeligt at få inspiration til karrieren. Vores jobportal er nemlig udkommet som app, hvor du får det bedste overblik over sundhedsfaglige job.

14. august 2023

Udfordret på rekruttering af sundhedsprofessionelle? Vi er dit gratis alternativ

Der er rift om sundhedsfagligt personale lige nu. Hvis du har svært ved at besætte stillinger, kan du få hjælp til rekruttering hos Din Sundhedsfaglige A-kasse.

12. juli 2023

Mulighed for genoptaget sag i tilfælde af afslag om dagpenge som nyuddannet pga. manglende ophold

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering giver nu mulighed for dispensation fra kravet om ophold i Danmark, hvis man har været forhindret i indrejse pga. rejserestriktioner i forbindelse med COVID-19. Derfor kan medlemmer, som har fået afslag på deres ansøgning om dagpenge som nyuddannet i perioden, muligvis få genoptaget deres sag.

4. juli 2023

Fjern unødig forskelsbehandling for sundhedsfaglige efterlønnere, som gør en forskel

Flere sundhedsfaglige efterlønnere vil formentlig tage arbejde, nu hvor de slipper for at blive modregnet i økonomisk. Men for en særlig gruppe giver den nye særlov ikke mening.

26. juni 2023

Ny midlertidig lovgivning gør det muligt at arbejde i sundhedsvæsnet uden modregning i efterlønnen

Fra 1. juli 2023 er det muligt for medlemmer på efterløn at arbejde i sundhedsvæsnet uden at blive økonomisk modregnet. Dermed bliver det nu mere attraktivt fortsat at gøre en indsats – også selvom man er gået på efterløn.

14. juni 2023

Vi er fortsat Danmarks billigste – selv om kontingentet stiger en smule

I Din Sundhedsfaglig A-kasse får du meget mere end økonomisk dækning. Du får også målrettede medlemsfordele. Vi er nemlig den eneste a-kasse, der er specialiseret i at hjælpe dig med en sundhedsfaglig uddannelse. Alt det gør vi som den billigste a-kasse i Danmark. Og det kan vi blive ved med at kalde os, selvom kontingentet stiger 1. juli.

9. maj 2023

Status på regeringens udspil om afskaffelse af modregning i efterlønnen

Regningen vil afskaffe modregning i efterløn i 2023 og 2024 for medarbejdere i sundhedsvæsnet. Lovgivningen er endnu ikke vedtaget, men forventes at træde i kraft 1. juli 2023 med tilbagevirkende kraft. Her er, hvad vi ved om den nye lovgivning indtil videre.

28. april 2023

Nu træder nye dagpengeregler i kraft

Mandag 1. maj 2023 træder en række varslede ændringer på dagpengeområdet i kraft.

24. februar 2023

Regeringen vil afskaffe modregning i efterløn med ny akutpakke

Regeringen vil fremsætte lovforslag om at afskaffe modregning i efterløn midlertidigt for medarbejdere i sundhedsvæsenet i 2023 og 2024.

3. februar 2023

Nye dagpengeregler træder i kraft fra 1. maj 2023

Beskæftigelsesministeriet har meldt ud, at en række ændringer i dagpengereglerne træder i kraft 1. maj 2023.

2. februar 2023

Din Sundhedsfaglige A-kasse byder psykoterapeuter MPF velkommen

Dansk Psykoterapeutforening og Din Sundhedsfaglige A-kasse har indgået en aftale om at samarbejde. Det betyder, at psykoterapeuter MPF fra februar får adgang til et unikt fællesskab med andre sundhedsfaglige lønmodtagere og selvstændige.

5. januar 2023

Pilotprojekt skal styrke sygeplejestuderendes mentale sundhed

Gennem undervisning, netværksforløb og konkrete øvelser skal en hel årgang af sygeplejestuderende på Diakonissestiftelsen styrke deres mentale sundhed. Indsatsen skal bl.a. forebygge stress hos den enkelte.

14. december 2022

Nyt regeringsgrundlag vil fjerne modregning i efterløn – men hvad med de studerende?

Politikerne har lyttet og lægger nu op til at fjerne modregning i efterløn for medarbejdere i sundhedsvæsenet. Noget, som vi ved, vil tiltrække mere sundhedsfagligt personale på afdelingerne. Men de studerende står stadig til at få et økonomisk smæk.

6. december 2022

Forperson Harun Demirtas: ”Det er noget særligt at være en del af en a-kasse, der kender dig og dine vilkår på arbejdsmarkedet”

Harun Dermirtas, ny forperson i Din Sundhedsfaglige A-kasse, har som 33-årig et imponerende cv med flere bestyrelsesposter bag sig. Han ser fællesskabet som den største styrke og vil arbejde for, at a-kassen får en tydeligere stemme i beskæftigelsesdebatten.

30. november 2022

Harun Demirtas er ny forperson for Din Sundhedsfaglige A-kasse

Det er Harun Demirtas, der overtager stafetten som øverste politiske leder for Din Sundhedsfaglige A-kasse. Harun Demirtas blev valgt som ny forperson på tirsdagens delegeretmøde, hvor 41 delegerede var samlet for bl.a. at vælge ny hovedbestyrelse og ny politisk ledelse.

29. november 2022

Formanden takker af: ”Vores a-kasse er unik”

Formand i Din Sundhedsfaglige A-kasse, Anni Pilgaard, stopper efter 12 år på posten. Hvad skal hun nu? Og hvad har været det mest overraskende, hun har oplevet i sin tid som formand?

11. november 2022

Julekalender: Vind lækre præmier hver dag op til jul

Vi sætter flotte præmier på spil, og du har mulighed for at vinde hver eneste dag frem til jul. Læs her, hvordan du deltager.

28. oktober 2022

Nyt tilbud fra Din Sundhedsfaglige A-kasse skal forebygge stress hos studerende

Stress er et stigende fænomen i befolkningen og særligt unge er hårdt ramt. Derfor udvider Din Sundhedsfaglige A-kasse tilbuddet om stressvejledning til også at gælde studerende i en prøveperiode på 2 måneder.

27. oktober 2022

Personalemangel i sundhedsvæsenet: 1.300 efterlønnere overvejer at trække i kitlen igen, hvis nyt forslag bliver en realitet

Socialdemokratiets forslag om at fjerne modregningen på efterløn vil sikre mere sundhedspersonale til et hårdt presset sundhedsvæsen her og nu. Det viser en ny undersøgelse fra Din Sundhedsfaglige A-kasse.

22. september 2022

Nu kan du joblogge på Din Sundhedsfaglige Jobportal

Du kan nu registrere dine søgte jobs direkte i Din Sundhedsfaglige Jobportal, hvor du også finder og søger sundhedsfaglige stillinger. Dermed kan du tilgå alle dine jobaktiviteter ét centralt sted.

21. september 2022

Studiemedlemmer kan nu arbejde mere og fortsat få kontingentfritagelse

En hurtig politisk beslutning åbner nu op for, at studiemedlemmer i a-kasserne kan have en øget indtægt ved siden af studiet og fortsat være gratis studiemedlem. Indtægtsloftet ved kontingentfritagelse er således hævet med 4.000 kr. om måneden for 2022.

14. september 2022

Jordemødre og fysioterapeuter er mest rejselystne

Tidligere på sommeren kunne DR fortælle, at de norske myndigheder i 2022 har udstedt rekordmange autorisationer til danske sygeplejersker, der vil arbejde i Norge. Tal fra Din Sundhedsfaglige A-kasse viser dog, at det er jordemødre og fysioterapeuter, der oftest pakker kufferten til jobeventyr.

10. juni 2022

Formand Anni Pilgaard: Endelig får vi et løft af dagpengene

En højere dagpengesats i de første 3 måneder som ledig bliver snart en realitet. Det sikrer en netop vedtaget lov om forbedringer på dagpengeområdet, som vi i Din Sundhedsfaglige A-kasse har kæmpet for i lang tid.

3. juni 2022

Beskæring af dagpenge for nyuddannede: ”Regeringen træffer beslutninger på forkert grundlag”

Ny lov om forringelse af unges dagpenge sker på baggrund af forkerte beregninger. Det viser ny rapport fra de økonomiske vismænd. Lyt til eksperterne og bevar sikkerheden for de nyuddannede, lyder opfordringen fra Din Sundhedsfaglige A-kasses formand, Anni Pilgaard.

11. maj 2022

Nu kan du arbejde uden modregning i pension eller efterløn til gavn for ukrainske flygtninge

Er du pensionist eller efterlønsmodtager? Så er der nu en økonomisk gulerod, hvis du tager arbejde i velfærdssektoren.

2. maj 2022

Tine skiftede sygeplejefaget ud med et konsulentjob

Tine Siv Gildbjerg er oprindeligt uddannet sygeplejerske. I den rolle oplevede hun, hvordan konfrontation med egen sygdomsfrygt og stress fik sat skub i at udleve en drøm om videreuddannelse. I dag arbejder hun som karrierekonsulent.

2. maj 2022

Sygeplejersken Aviaja drømmer om at blive selvstændig: ”Andre har altid bestemt for mig. Nu vil jeg designe min egen fremtid”

Det var en stresssygemelding og et tilfældigt møde med kropsterapiformen ’Body SDS’, som såede frøene til sygeplejersken Aviaja Pedersens drøm om at starte egen virksomhed. Nu har hun en plan.

29. april 2022

Mangel på sygeplejersker: En fremstrakt hånd til arbejdsgivere

Ny analyse fra Dansk Sygeplejeråd bekræfter: Manglen på sygeplejersker vokser. Op mod 5.000 stillinger står ubesatte hen.

7. april 2022

Er du ledig? Her er de nye krav til registrering af din jobsøgning

Som ledig skal du løbende registrere de job, du søger i din joblog. Har du ikke opdateret jobloggen i en hel kalendermåned, risikerer du at miste dagpengeretten ifølge nye regler på området.

29. marts 2022

Nu får far og medmor ret til samme mængde barsel som mor

Nye regler på barselsområdet ligestiller forældrene i barslen, så far eller medmor nu får tildelt samme antal øremærkede uger. Der er undtagelser for ledige, selvstændige og studerende.

24. marts 2022

Arbejdsgivere må ikke længere spørge til alder

Det er slut med at vurdere ansøgere på deres alder. En ny lov, som gælder fra sommeren 2022, forbyder nemlig arbejdsgivere at spørge til alder, når de rekrutterer.

17. marts 2022

Opsagt som poder eller vaccinatør? Sådan kan vi hjælpe dig videre

Testcentre lukker og vaccineindsatsen kører på lavt blus. Det giver naturligt flere ledige sundhedsfaglige medarbejdere, som i høj grad har ydet en indsats i den del af Covid-håndteringen. Så hvad nu?

14. marts 2022

Ledige er mere stressede og ramt på deres mentale sundhed

Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen viser, at danskernes generelle mentale sundhed fortsætter sin nedadgående kurve. Særligt ledige er udsatte i forhold til stress og dårligt mentalt helbred.

2. marts 2022

Digitalt medlemstilbud bringer fysio- og ergoterapeuter hurtigere i job

Hvordan knækker man nødden og får vist sine nyerhvervede kompetencer i en ansøgning eller ved en samtale, så det resulterer i et job? Det har et nyt succesfuldt medlemstilbud for dimitterende ergo- og fysioterapeuter haft fokus på.

1. marts 2022

Nu kan du sende din halvårserklæring

Fra 1. marts 2022 kan du indsende din halvårserklæring for perioden 1. september 2021 til 29. februar 2022.

16. februar 2022

Akut sparring på jobsøgning

Det er ikke alt, der kan planlægges. Bliver du kaldt til samtale, eller falder du over et job med en kort ansøgningsfrist, kan du stadig nå at få sparring fra vores dygtige karrierekonsulenter. Også selv om vi ikke har ledige tider at booke. Vi kalder det ”akut sparring”.

22. januar 2022

Tiltrængt løft af dagpengesats - men dimittender må atter holde for

Højere dagpengesats til ledige de første tre måneder og lavere sats til dimittender efter tre måneders ledighed er blandt hovedpunkterne i den aftale, regeringen indgik fredag aften i et smalt forlig med De Radikale, Dansk Folkeparti, SF og Kristendemokraterne.

21. januar 2022

Nyuddannet eller på udkig efter nyt job i hovedstaden?

Det er et paradoks, at man flere steder i Region Hovedstaden har penge til at rekruttere og aflaste travle afdelinger, men få ansøgere. Det er en udfordring, vi gerne vil være med til at løse.

29. december 2021

Mange ledige covid-19 job

Der mangler hænder mange steder til covid-19 relaterede opgaver.

28. december 2021

Ny jobportal på vej

Med udgangen af december 2021 lukker DSA Jobsøger, for en kortere periode, mens vi arbejder på en fornyet og opdateret jobportal.

21. december 2021

Ekstra julegave til efterlønnere og samfundet

Fra 1. januar 2022 kan efterlønnere, der tager en tørn med covid-19-relateret arbejde, glæde sig over at få lige så meget ud af indsatsen som deres kolleger.

17. december 2021

Digitale møder til ledige - og til dig, der er i job

I takt med det stigende smittetryk har vi valgt at omlægge alle møder til digitale møder.

16. december 2021

Ingen modregning for pensionister - men hvad med efterlønnerne?

Pensionister, der har taget ekstra arbejde relateret til covid-19, kan undgå modregning i deres pension i hele 2022.

11. november 2021

Det er vigtigt, at vi kender dit fag

Mere end hvert andet medlem mener, at vores karrierekonsulenters sundhedsfaglige baggrund er vigtig. Det viser tal fra vores seneste medlemsundersøgelse. Men hvad betyder det egentlig for dig som medlem, at vi er specialister i sundhedsfaglige job og arbejdsliv? Få svaret her!

10. november 2021

Maria sprang ud som selvstændig og fik hjælp af a-kassen

For fysioterapeut Maria Ganesalingam har supplerende dagpenge været en god støtte, der har fået hende godt fra start som selvstændig.

5. november 2021

Laveste pris - stærkeste medlemstilbud

Vidste du, at vi er Danmarks ubetinget billigste a-kasse? Selv om andre a-kasser forsøger med kreative vinkler, så er sandheden, at der kun er én, der er billigst. Og det er os! Og det fortsætter i 2022 - til din fordel.

14. september 2021

Mikkel fik hjælp til sin ansøgning og sit CV – det gav ham drømmejobbet

Da Mikkel skulle søge sit første job som nyuddannet fysioterapeut, kontaktede han Din Sundhedsfaglige A-kasse. Og han er ikke i tvivl, når han skal vurdere den hjælp, han fik.

7. september 2021

Falske forudsætninger bag forslag om at reducere dagpenge til nyuddannede

Regeringen udviser god og helt nødvendig omhu for den danske model, når de med deres reformudspil foreslår at forhøje dagpengesatsen med op til 5.000 kr. i de første tre måneder, man er ledig. Vi har i a-kasserne længe arbejdet for netop den udvikling, og derfor er det glædeligt, at politikerne umiddelbart har set alvoren - og så alligevel ikke. For i samme reformudspil ligger et andet forslag, der kan ende med at sende den danske model yderligere til tælling.

1. juli 2021

Hver fjerde stilling på sundhedsområdet bliver ikke besat

23 pct. af de opslåede stillinger på sundheds- og socialområdet bliver ikke besat - eller besættes med en profil, der ikke har de ønskede kompetencer. Det viser en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Dermed når rekrutteringsudfordringerne på sundhedsområdet nye højder.

22. juni 2021

Nyuddannet! Grib muligheden for at få ret til dagpenge, uanset hvor du vil søge arbejde

Kan man være nyuddannet sygeplejerske eller jordemoder uden umiddelbart at ville søge ansættelse på et sygehus og samtidig være medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse? Svaret er klart ja!

10. juni 2021

Tidsbegrænset job gør CV'et attraktivt

Gør som ergoterapeut Emma Tramm og få erhvervserfaring med et tidsbegrænset job

28. maj 2021

Hurtig rekruttering til vaccinationscenter i Region Midt

De seneste måneder er vaccinationscentre skudt op som paddehatte. Din Sundhedsfaglige A-kasse har bidraget med at levere et kampklart sundhedspersonale.

10. maj 2021

Kristina fik akut hjælp til at rekruttere

”I har jo en guldgrube af ledige medarbejdere, der gerne vil i arbejde,” lyder det fra Kristina Thomsen, distriktsleder i Vejle Kommune. Hun fik hjælp af Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA), da hun akut manglede en fysioterapeut til det udekørende team.

22. marts 2021

Det er tid til at styrke dagpengene

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har udarbejdet et fair og nødvendigt forslag om at styrke dagpengene på det danske arbejdsmarked. Forslaget bygger på en trappemodel, hvor dagpengesatsen forhøjes i den første del af ledighedsperioden for derefter at falde til et lavere og ensartet niveau. Det er der god logik i, mener Anni Pilgaard, formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse .

19. marts 2021

Digitale møder skal også være en del af fremtiden

Efter et års erfaring med digitale møder melder formanden for Din Sundhedsfaglige A-kasse, at de digitale møder er kommet for at blive. En holdning, der bliver bakket op af de ledige medlemmer i en ny medlemsundersøgelse.

18. januar 2021

Din Sundhedsfaglige A-kasse lancerer ambitiøst projekt for ledige seniorer

For tredje gang i træk er Din Sundhedsfaglige A-kasse blevet tildelt puljemidler af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til at gøre en ekstra indsats for de velfærdsprofessionelle seniorer. Projektet løber i 2021-22, og vi kan slet ikke vente med at komme i gang.

29. december 2020

Nyuddannede knækker ledighedskurven på trods af COVID-19

”På trods af rekordhøje ledighedstal i 2020 blandt de sundhedsfaglige er det alligevel lykkes Din Sundhedsfaglige A-kasse at sikre de nyuddannede et fodfæste på arbejdsmarkedet. Tallene viser en langt bedre udvikling, end vi turde håbe på”, udtaler formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse.

27. november 2020

Dagpengeforringelserne truer medlemmernes tryghed

Ny undersøgelse viser, at ledige har svært ved at dække de basale behov på dagpengeydelsen, og at de søger økonomisk hjælp ved venner og familie i perioden på dagpenge. Derfor bør en højere dagpengesats komme på dette års finanslov, mener formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse.

20. november 2020

Ny hjemmeside og ny selvbetjeningsløsning på Mit DSA

Din Sundhedsfaglige A-kasse får ny hjemmeside og ny selvbetjeningsløsning på Mit DSA. Tirsdag 8. december glæder vi os til at kunne præsentere det nye dsa.dk.

30. oktober 2020

Ny hovedbestyrelse i Din Sundhedsfaglige A-kasse

Sygeplejerske Anni Pilgaard blev genvalgt som formand, og Charlotte Graungaard, der er radiograf, genvalgt som næstformand, da Din Sundhedsfaglige A-kasse havde delegeretmøde torsdag 29. oktober 2020. Her valgte 45 fremmødte delegerede også en ny hovedbestyrelse for den kommende 2-årige periode.

25. september 2020

Din Sundhedsfaglige A-kasse hjalp Annemette med at få sit drømmejob

”Det var som at vinde i lotto” Din Sundhedsfaglige A-kasse formidlede kontakten mellem Vejle Kommune og Annemette.

21. september 2020

”Tak til dig, der er medlem af a-kassen”

Din Sundhedsfaglige A-kasse siger sammen med andre danske a-kasser tak til vores medlemmer for at støtte op om forsikringsordningen og dagpenge. De i alt 2,2 millioner medlemmer holder hånden under hinanden, hvis de for en tid står uden job. Det er et fællesskab, som vi skal passe godt på, og derfor bør et dagpengeløft komme på dette års finanslov.

6. september 2020

1.000 kr. i engangstilskud til bl.a. dagpengemodtagere i april måned

Folketinget har vedtaget, at modtagere af forsørgelsesydelser, herunder dagpengemodtagere, får udbetalt et engangstilskud på 1.000 kr. som et led i genopretningspakken for dansk økonomi. Pengene udbetales automatisk i løbet af oktober 2020

2. september 2020

Fra 1. september 2020 genindføres dagpengetæller og karensdage

Alle regler, der blev suspenderet som følge af COVID-19, er fra 1. september genindført. Det betyder blandt andet, at du fra september forbruger af din ret til dagpenge, feriedagpenge eller supplerende dagpenge, hvis du er ledig.

24. august 2020

Send halvårserklæring fra 2. september

Fra starten af september kan du indsende din halvårserklæring for perioden 1. marts 2020 til 31. august 2020. Sidste frist for indsendelse er 18. september 2020.

19. august 2020

Flere tegner en lønsikring som et supplement til a-kassen

Ny rapport fra Cevea viser, at flere og flere danskere tegner en lønforsikring. I Din Sundhedsfaglige A-kasse ser vi også en større interesse for at tegne en lønsikring, men vi anbefaler forsat, at flere burde overveje muligheden, da du bevarer trygheden ved at vide, du er sikret økonomisk.

11. august 2020

Opfordring efter COVID-19: Sæt mødeformen med de ledige fri

Som en del af genåbningen har Din Sundhedsfaglige A-kasse holdt de obligatoriske CV-møder med ledige medlemmer digitalt. Den digitale mødeform har vist sig gavnligt for både medlemmer og a-kasse, og derfor mener formanden for a-kassen, at det skal være muligt at forsætte de digitale møder i fremtiden.

11. august 2020

Omlægning til digitale CV-møder er en stor succes

Med genåbningen af beskæftigelsesindsatsen skulle der en ekstra indsats til for at holde de obligatoriske CV-møder med de medlemmer, som blev ledig under COVID-19. Din Sundhedsfaglige A-kasse greb udfordringen og sprang ud i en ny digitale mødeform, der indfriede ambitionen om både faglighed og fleksibilitet.

16. juli 2020

Rekordhøj ledighed risikerer at ramme de nyuddannede hårdt

Din Sundhedsfaglige A-kasse ser i juli måned en rekordhøj ledighed blandt sine medlemmer sammenlignet med tidligere år. Særligt de nyuddannede går ikke i samme omfang direkte i job.

2. juli 2020

Selvstændige kan melde sig ind og få dagpenge fra første dag

Har du på grund af COVID 19 fået forbud mod at holde din virksomhed åben, kan du nu søge om dagpenge uden af skulle lukke den helt. Du kan samtidig få dagpenge allerede fra første dag, også selvom du ikke tidligere har været medlem af en a-kasse.

18. juni 2020

Nikolajs sidste eksamen gik ikke som planlagt

Det gik ikke efter planen, da Nikolaj Schierbeck i sidste uge skulle forsvare sit bachelorprojekt og fejre afslutningen af sygeplejestudiet. Gæsterne var inviteret, og maden var bestilt til en hyggelig aften med venner og familie, da Nikolajs kæreste fik et uventet opkald.

16. juni 2020

Sommerpakke: Ledige får 2 ekstra måneder med dagpenge

27. maj 2020

Hverdagen er tilbage for ledige medlemmer

Fra og med 27. maj skal alle ledige igen deltage i møder og være aktivt jobsøgende.

6. maj 2020

Retten til dagpenge og supplerende dagpenge er forlænget frem til 30. juni 2020

Grundet COVID-19 og den helt specielle situation Danmark er i, er flere dagpengeregler midlertidigt ophævet i perioden 1. marts til 30. juni 2020. Hvilken betydning det har for dig, kan du læse mere om her.

30. april 2020

En sundhedsfaglig stemme i røret giver tryghed og overskud

I en hverdag præget af usikkerhed, og hvor der måske er flere udfordringer end normalt, skaber det tryghed og overskud at få en stemme i røret, der ved hvordan det er at være sundhedsfaglig i en tid som denne.

22. april 2020

Vikarjobbene forsvandt og blev afløst af corona-arbejde

Sygeplejerske Victoria Rey Castillo er 30 år og arbejder for tiden på Corona afsnittet på Slagelse Sygehus. Det er et job hun kom noget hovedkulds ind i, da hun egentlig var tilmeldt et vikarbureau og havde aftale om mange vagter.

16. april 2020

Ledigheden stiger - også blandt sundhedsfaglige

Efter år med rekordlav ledighed, har coronakrisen nu også sat sine spor i ledigheden for de sundhedsfaglige. Siden 8. marts kan vi i Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA) konstatere en stigning på 25,8 pct. i antallet af ledige.

8. april 2020

Sådan påvirker coronakrisen de sundhedsfaglige jobsøgende

Ny spørgeskemaundersøgelse giver svar på, hvordan coronakrisen påvirker medlemmerne i Din Sundhedsfaglige A-kasse, og belyser hvordan de ledige ser på deres job- og handlemuligheder nu og efter genåbningen af Danmark.

2. april 2020

Feriedagpenge i overgangsperioden til ny ferielov

I disse dage sender vi breve ud til alle de medlemmer, der har optjent feriedagpenge i 2019. Overgangen til den nye ferielov betyder, at du denne gang får lidt færre feriedagpenge, som kan bruges i en kortere periode. Se her, hvad det betyder for dig.

24. marts 2020

Velkommen til 69 nye delegerede i Din Sundhedsfaglige A-kasse

Mandag 23. marts kl. 12.00 sluttede afstemningen til Din Sundhedsfaglige A-kasses delegeretforsamling, og vi kan nu offentliggøre de 69 nye delegerede. Tillykke og velkommen til!

19. marts 2020

Hjælp på vej til selvstændige, freelancere ledige og sygemeldte

Regeringens nye økonomiske hjælpepakke giver en udstrakt hånd til selvstændige, freelancere, ledige og sygemeldte.

15. marts 2020

Ny trepartsaftale: Lønkompensation ved følger af COVID-19

Regeringen og arbejdsmarkedets parter giver en hjælpende hånd til de medarbejdere, der er i fare for at miste deres job på grund af corona-udbruddet. Regeringen har indgået en trepartsaftale om en lønmodtagerpakke, der skal holde hånden under danske arbejdspladser og sikre, at lønmodtagere får løn som normalt. Aftalen skal dog formelt godkendes i Folketinget, hvilket forventes at være en formalitet.

12. marts 2020

Vigtigt nyt til ledige: Ingen jobsøgning og møder i den kommende tid

De næste uger er der færre forpligtelser for dig, der er ledig. Du skal hverken søge arbejde, opdatere din joblog eller deltage i CV-, rådighedsmøder eller fællessamtaler. Alt dette sker i overensstemmelse med regeringens beslutning om at lukke store dele af Danmark ned for at begrænse spredningen af COVID-19, også kendt som coronavirus.

5. marts 2020

Til møde med ministeren

Dimittender starter jobsøgningen tidligt. Det viser en ny undersøgelse, som Din Sundhedsfaglige A-kasse har foretaget. Faktisk sender 8 ud af 10 dimittender de første ansøgninger afsted, allerede inden de afslutter studiet, og 2 ud af 3 får job på den baggrund. Det var et af de budskaber, der fangede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards opmærksomhed, da Din Sundhedsfaglige A-kasse var inviteret til møde tirsdag morgen.

4. marts 2020

Stine fik både drømmejob og eventyr i udlandet

Eventyrlystne Stine fik to store ønsker opfyldt, da hun fik et job som fysioterapeut i Sverige med hjælp fra Din Sundhedsfaglige A-kasse.

25. februar 2020

De unge vælger efterløn helt fra

Antallet af medlemmer, der indbetaler til efterløn, er mere end halveret på 13 år. Blandt de yngre generationer er det kun et fåtal, der satser på ordningen.

3. februar 2020

Opholdskrav er afskaffet - se hvad det betyder for dig

Fra 1. februar 2020 skal du ikke længere opfylde helt særlige krav om ophold i Danmark eller EU for at kunne få dagpenge. Har du meldt dig ud af a-kassen på grund af opholdskravet, skal du være opmærksom på, at der er lavet en overgangsordning, som kan være en fordel for dig.

6. januar 2020

Udvalgte selvstændige kan få genoptaget ansøgning om dagpenge og efterløn

Har du fået afslag på dagpenge eller efterløn, fordi dit erhvervslokale ikke var afhændet? Eller har du fået udskudt din ret til dagpenge eller efterløn, fordi du først skulle afhænde dit erhvervslokale? Så kan du muligvis få genoptaget din sag på baggrund af en ny dom fra Højesteret.

3. januar 2020

Bliv delegeret og få fingeren på pulsen

Er du interesseret i, hvordan din a-kasse anvender dine medlemskroner? Har du en holdning til, hvad vi skal tilbyde, hvordan vi skal udvikle os, og kan du lide at have fingeren på pulsen? Så stil op som delegeret.