Nyheder

24. november 2021

Julekalender: Vind lækre præmier hver dag op til jul

Vi sætter flotte præmier på spil, og du har mulighed for at vinde hver eneste dag frem til jul. Læs her, hvordan du deltager.

24. november 2021

Julekalender: Vind lækre præmier hver dag op til jul

Vi sætter flotte præmier på spil, og du har mulighed for at vinde hver eneste dag frem til jul. Læs her, hvordan du deltager.

11. november 2021

Det er vigtigt, at vi kender dit fag

Mere end hvert andet medlem mener, at vores karrierekonsulenters sundhedsfaglige baggrund er vigtig. Det viser tal fra vores seneste medlemsundersøgelse. Men hvad betyder det egentlig for dig som medlem, at vi er specialister i sundhedsfaglige job og arbejdsliv? Få svaret her!

10. november 2021

Maria sprang ud som selvstændig og fik hjælp af a-kassen

For fysioterapeut Maria Ganesalingam har supplerende dagpenge været en god støtte, der har fået hende godt fra start som selvstændig.

5. november 2021

Laveste pris - stærkeste medlemstilbud

Vidste du, at vi er Danmarks ubetinget billigste a-kasse? Selv om andre a-kasser forsøger med kreative vinkler, så er sandheden, at der kun er én, der er billigst. Og det er os! Og det fortsætter i 2022 - til din fordel.

14. september 2021

Mikkel fik hjælp til sin ansøgning og sit CV – det gav ham drømmejobbet

Da Mikkel skulle søge sit første job som nyuddannet fysioterapeut, kontaktede han Din Sundhedsfaglige A-kasse. Og han er ikke i tvivl, når han skal vurdere den hjælp, han fik.

7. september 2021

Falske forudsætninger bag forslag om at reducere dagpenge til nyuddannede

Regeringen udviser god og helt nødvendig omhu for den danske model, når de med deres reformudspil foreslår at forhøje dagpengesatsen med op til 5.000 kr. i de første tre måneder, man er ledig. Vi har i a-kasserne længe arbejdet for netop den udvikling, og derfor er det glædeligt, at politikerne umiddelbart har set alvoren - og så alligevel ikke. For i samme reformudspil ligger et andet forslag, der kan ende med at sende den danske model yderligere til tælling.

2. september 2021

Nu kan du sende din halvårserklæring

Nu kan du indsende din halvårserklæring for perioden 1. marts til 31. august 2021. Sidste frist for indsendelse er 17. september 2021.

1. juli 2021

Hver fjerde stilling på sundhedsområdet bliver ikke besat

23 pct. af de opslåede stillinger på sundheds- og socialområdet bliver ikke besat - eller besættes med en profil, der ikke har de ønskede kompetencer. Det viser en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Dermed når rekrutteringsudfordringerne på sundhedsområdet nye højder.

22. juni 2021

Nyuddannet! Grib muligheden for at få ret til dagpenge, uanset hvor du vil søge arbejde

Kan man være nyuddannet sygeplejerske eller jordemoder uden umiddelbart at ville søge ansættelse på et sygehus og samtidig være medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse? Svaret er klart ja!

10. juni 2021

Tidsbegrænset job gør CV'et attraktivt

Gør som ergoterapeut Emma Tramm og få erhvervserfaring med et tidsbegrænset job

28. maj 2021

Hurtig rekruttering til vaccinationscenter i Region Midt

De seneste måneder er vaccinationscentre skudt op som paddehatte. Din Sundhedsfaglige A-kasse har bidraget med at levere et kampklart sundhedspersonale.

10. maj 2021

Kristina fik akut hjælp til at rekruttere

”I har jo en guldgrube af ledige medarbejdere, der gerne vil i arbejde,” lyder det fra Kristina Thomsen, distriktsleder i Vejle Kommune. Hun fik hjælp af Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA), da hun akut manglede en fysioterapeut til det udekørende team.

22. marts 2021

Det er tid til at styrke dagpengene

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har udarbejdet et fair og nødvendigt forslag om at styrke dagpengene på det danske arbejdsmarked. Forslaget bygger på en trappemodel, hvor dagpengesatsen forhøjes i den første del af ledighedsperioden for derefter at falde til et lavere og ensartet niveau. Det er der god logik i, mener Anni Pilgaard, formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse .

19. marts 2021

Digitale møder skal også være en del af fremtiden

Efter et års erfaring med digitale møder melder formanden for Din Sundhedsfaglige A-kasse, at de digitale møder er kommet for at blive. En holdning, der bliver bakket op af de ledige medlemmer i en ny medlemsundersøgelse.

12. marts 2021

Efterlønsmodtagere har ikke samme mulighed for fradrag ved frivilligt arbejde, som pensionister har.

Regeringen har indgået en bred politisk aftale, som sikrer, at pensionister, der har taget ekstra arbejde relateret til Corona, kan undtage indtægter fra ekstraarbejdet i beregningen af deres pension. Denne politiske aftale omfatter desværre ikke dig, der er på efterløn.

1. marts 2021

Nu kan du sende din halvårserklæring

Nu kan du indsende din halvårserklæring for perioden 1. september 2020 til 28. februar 2021. Sidste frist for indsendelse er 18. marts 2021.

17. februar 2021

Fokusgruppe for ledere i Din Sundhedsfaglige A-kasse

Har du lyst til at hjælpe os med at udvikle din a-kasse? Vi søger lige nu deltagere til en fokusgruppe om dét at være leder.

18. januar 2021

Din Sundhedsfaglige A-kasse lancerer ambitiøst projekt for ledige seniorer

For tredje gang i træk er Din Sundhedsfaglige A-kasse blevet tildelt puljemidler af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til at gøre en ekstra indsats for de velfærdsprofessionelle seniorer. Projektet løber i 2021-22, og vi kan slet ikke vente med at komme i gang.

29. december 2020

Nyuddannede knækker ledighedskurven på trods af COVID-19

”På trods af rekordhøje ledighedstal i 2020 blandt de sundhedsfaglige er det alligevel lykkes Din Sundhedsfaglige A-kasse at sikre de nyuddannede et fodfæste på arbejdsmarkedet. Tallene viser en langt bedre udvikling, end vi turde håbe på”, udtaler formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse.

27. november 2020

Dagpengeforringelserne truer medlemmernes tryghed

Ny undersøgelse viser, at ledige har svært ved at dække de basale behov på dagpengeydelsen, og at de søger økonomisk hjælp ved venner og familie i perioden på dagpenge. Derfor bør en højere dagpengesats komme på dette års finanslov, mener formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse.

25. november 2020

DSAs julekalender: Vind lækre præmier hver dag op til jul

Vær med på Facebook, hvor du alle dage op til jul kan vinde flotte præmier.

20. november 2020

Ny hjemmeside og ny selvbetjeningsløsning på Mit DSA

Din Sundhedsfaglige A-kasse får ny hjemmeside og ny selvbetjeningsløsning på Mit DSA. Tirsdag 8. december glæder vi os til at kunne præsentere det nye dsa.dk.

30. oktober 2020

Ny hovedbestyrelse i Din Sundhedsfaglige A-kasse

Sygeplejerske Anni Pilgaard blev genvalgt som formand, og Charlotte Graungaard, der er radiograf, genvalgt som næstformand, da Din Sundhedsfaglige A-kasse havde delegeretmøde torsdag 29. oktober 2020. Her valgte 45 fremmødte delegerede også en ny hovedbestyrelse for den kommende 2-årige periode.

25. september 2020

Din Sundhedsfaglige A-kasse hjalp Annemette med at få sit drømmejob

”Det var som at vinde i lotto” Din Sundhedsfaglige A-kasse formidlede kontakten mellem Vejle Kommune og Annemette.

21. september 2020

”Tak til dig, der er medlem af a-kassen”

Din Sundhedsfaglige A-kasse siger sammen med andre danske a-kasser tak til vores medlemmer for at støtte op om forsikringsordningen og dagpenge. De i alt 2,2 millioner medlemmer holder hånden under hinanden, hvis de for en tid står uden job. Det er et fællesskab, som vi skal passe godt på, og derfor bør et dagpengeløft komme på dette års finanslov.

6. september 2020

1.000 kr. i engangstilskud til bl.a. dagpengemodtagere i april måned

Folketinget har vedtaget, at modtagere af forsørgelsesydelser, herunder dagpengemodtagere, får udbetalt et engangstilskud på 1.000 kr. som et led i genopretningspakken for dansk økonomi. Pengene udbetales automatisk i løbet af oktober 2020

2. september 2020

Fra 1. september 2020 genindføres dagpengetæller og karensdage

Alle regler, der blev suspenderet som følge af COVID-19, er fra 1. september genindført. Det betyder blandt andet, at du fra september forbruger af din ret til dagpenge, feriedagpenge eller supplerende dagpenge, hvis du er ledig.

31. august 2020

Fokusgruppe for selvstændige i Din Sundhedsfaglige A-kasse

Har du lyst til at hjælpe os med at udvikle din a-kasse? Vi søger lige nu deltagere til en fokusgruppe om dét at være selvstændig.

24. august 2020

Send halvårserklæring fra 2. september

Fra starten af september kan du indsende din halvårserklæring for perioden 1. marts 2020 til 31. august 2020. Sidste frist for indsendelse er 18. september 2020.

19. august 2020

Flere tegner en lønsikring som et supplement til a-kassen

Ny rapport fra Cevea viser, at flere og flere danskere tegner en lønforsikring. I Din Sundhedsfaglige A-kasse ser vi også en større interesse for at tegne en lønsikring, men vi anbefaler forsat, at flere burde overveje muligheden, da du bevarer trygheden ved at vide, du er sikret økonomisk.

11. august 2020

Opfordring efter COVID-19: Sæt mødeformen med de ledige fri

Som en del af genåbningen har Din Sundhedsfaglige A-kasse holdt de obligatoriske CV-møder med ledige medlemmer digitalt. Den digitale mødeform har vist sig gavnligt for både medlemmer og a-kasse, og derfor mener formanden for a-kassen, at det skal være muligt at forsætte de digitale møder i fremtiden.

11. august 2020

Omlægning til digitale CV-møder er en stor succes

Med genåbningen af beskæftigelsesindsatsen skulle der en ekstra indsats til for at holde de obligatoriske CV-møder med de medlemmer, som blev ledig under COVID-19. Din Sundhedsfaglige A-kasse greb udfordringen og sprang ud i en ny digitale mødeform, der indfriede ambitionen om både faglighed og fleksibilitet.

16. juli 2020

Rekordhøj ledighed risikerer at ramme de nyuddannede hårdt

Din Sundhedsfaglige A-kasse ser i juli måned en rekordhøj ledighed blandt sine medlemmer sammenlignet med tidligere år. Særligt de nyuddannede går ikke i samme omfang direkte i job.

2. juli 2020

Selvstændige kan melde sig ind og få dagpenge fra første dag

Har du på grund af COVID 19 fået forbud mod at holde din virksomhed åben, kan du nu søge om dagpenge uden af skulle lukke den helt. Du kan samtidig få dagpenge allerede fra første dag, også selvom du ikke tidligere har været medlem af en a-kasse.

18. juni 2020

Nikolajs sidste eksamen gik ikke som planlagt

Det gik ikke efter planen, da Nikolaj Schierbeck i sidste uge skulle forsvare sit bachelorprojekt og fejre afslutningen af sygeplejestudiet. Gæsterne var inviteret, og maden var bestilt til en hyggelig aften med venner og familie, da Nikolajs kæreste fik et uventet opkald.

16. juni 2020

Sommerpakke: Ledige får 2 ekstra måneder med dagpenge

27. maj 2020

Hverdagen er tilbage for ledige medlemmer

Fra og med 27. maj skal alle ledige igen deltage i møder og være aktivt jobsøgende.

6. maj 2020

Retten til dagpenge og supplerende dagpenge er forlænget frem til 30. juni 2020

Grundet COVID-19 og den helt specielle situation Danmark er i, er flere dagpengeregler midlertidigt ophævet i perioden 1. marts til 30. juni 2020. Hvilken betydning det har for dig, kan du læse mere om her.

30. april 2020

En sundhedsfaglig stemme i røret giver tryghed og overskud

I en hverdag præget af usikkerhed, og hvor der måske er flere udfordringer end normalt, skaber det tryghed og overskud at få en stemme i røret, der ved hvordan det er at være sundhedsfaglig i en tid som denne.

22. april 2020

Vikarjobbene forsvandt og blev afløst af corona-arbejde

Sygeplejerske Victoria Rey Castillo er 30 år og arbejder for tiden på Corona afsnittet på Slagelse Sygehus. Det er et job hun kom noget hovedkulds ind i, da hun egentlig var tilmeldt et vikarbureau og havde aftale om mange vagter.

16. april 2020

Ledigheden stiger - også blandt sundhedsfaglige

Efter år med rekordlav ledighed, har coronakrisen nu også sat sine spor i ledigheden for de sundhedsfaglige. Siden 8. marts kan vi i Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA) konstatere en stigning på 25,8 pct. i antallet af ledige.

8. april 2020

Sådan påvirker coronakrisen de sundhedsfaglige jobsøgende

Ny spørgeskemaundersøgelse giver svar på, hvordan coronakrisen påvirker medlemmerne i Din Sundhedsfaglige A-kasse, og belyser hvordan de ledige ser på deres job- og handlemuligheder nu og efter genåbningen af Danmark.

2. april 2020

Feriedagpenge i overgangsperioden til ny ferielov

I disse dage sender vi breve ud til alle de medlemmer, der har optjent feriedagpenge i 2019. Overgangen til den nye ferielov betyder, at du denne gang får lidt færre feriedagpenge, som kan bruges i en kortere periode. Se her, hvad det betyder for dig.

24. marts 2020

Velkommen til 69 nye delegerede i Din Sundhedsfaglige A-kasse

Mandag 23. marts kl. 12.00 sluttede afstemningen til Din Sundhedsfaglige A-kasses delegeretforsamling, og vi kan nu offentliggøre de 69 nye delegerede. Tillykke og velkommen til!

19. marts 2020

Hjælp på vej til selvstændige, freelancere ledige og sygemeldte

Regeringens nye økonomiske hjælpepakke giver en udstrakt hånd til selvstændige, freelancere, ledige og sygemeldte.

15. marts 2020

Ny trepartsaftale: Lønkompensation ved følger af COVID-19

Regeringen og arbejdsmarkedets parter giver en hjælpende hånd til de medarbejdere, der er i fare for at miste deres job på grund af corona-udbruddet. Regeringen har indgået en trepartsaftale om en lønmodtagerpakke, der skal holde hånden under danske arbejdspladser og sikre, at lønmodtagere får løn som normalt. Aftalen skal dog formelt godkendes i Folketinget, hvilket forventes at være en formalitet.

12. marts 2020

Vigtigt nyt til ledige: Ingen jobsøgning og møder i den kommende tid

De næste uger er der færre forpligtelser for dig, der er ledig. Du skal hverken søge arbejde, opdatere din joblog eller deltage i CV-, rådighedsmøder eller fællessamtaler. Alt dette sker i overensstemmelse med regeringens beslutning om at lukke store dele af Danmark ned for at begrænse spredningen af COVID-19, også kendt som coronavirus.

5. marts 2020

Til møde med ministeren

Dimittender starter jobsøgningen tidligt. Det viser en ny undersøgelse, som Din Sundhedsfaglige A-kasse har foretaget. Faktisk sender 8 ud af 10 dimittender de første ansøgninger afsted, allerede inden de afslutter studiet, og 2 ud af 3 får job på den baggrund. Det var et af de budskaber, der fangede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards opmærksomhed, da Din Sundhedsfaglige A-kasse var inviteret til møde tirsdag morgen.

4. marts 2020

Stine fik både drømmejob og eventyr i udlandet

Eventyrlystne Stine fik to store ønsker opfyldt, da hun fik et job som fysioterapeut i Sverige med hjælp fra Din Sundhedsfaglige A-kasse.

25. februar 2020

De unge vælger efterløn helt fra

Antallet af medlemmer, der indbetaler til efterløn, er mere end halveret på 13 år. Blandt de yngre generationer er det kun et fåtal, der satser på ordningen.

24. februar 2020

Send din halvårserklæring 3. marts

Fra 3. marts kan du indsende din halvårserklæring for perioden 1. september 2019 til 29. februar 2020.

3. februar 2020

Opholdskrav er afskaffet - se hvad det betyder for dig

Fra 1. februar 2020 skal du ikke længere opfylde helt særlige krav om ophold i Danmark eller EU for at kunne få dagpenge. Har du meldt dig ud af a-kassen på grund af opholdskravet, skal du være opmærksom på, at der er lavet en overgangsordning, som kan være en fordel for dig.

6. januar 2020

Udvalgte selvstændige kan få genoptaget ansøgning om dagpenge og efterløn

Har du fået afslag på dagpenge eller efterløn, fordi dit erhvervslokale ikke var afhændet? Eller har du fået udskudt din ret til dagpenge eller efterløn, fordi du først skulle afhænde dit erhvervslokale? Så kan du muligvis få genoptaget din sag på baggrund af en ny dom fra Højesteret.

3. januar 2020

Bliv delegeret og få fingeren på pulsen

Er du interesseret i, hvordan din a-kasse anvender dine medlemskroner? Har du en holdning til, hvad vi skal tilbyde, hvordan vi skal udvikle os, og kan du lide at have fingeren på pulsen? Så stil op som delegeret.