Til møde med ministeren

Dimittender starter jobsøgningen tidligt. Det viser en ny undersøgelse, som Din Sundhedsfaglige A-kasse har foretaget. Faktisk sender 8 ud af 10 dimittender de første ansøgninger afsted, allerede inden de afslutter studiet, og 2 ud af 3 får job på den baggrund. Det var et af de budskaber, der fangede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards opmærksomhed, da Din Sundhedsfaglige A-kasse var inviteret til møde tirsdag morgen

Generelt kommer sundhedsfaglige dimittender hurtigt i job. En del benytter sig af DSAs jobrettede tilbud og får bl.a. personlig sparring på en ansøgning. Alligevel tror vi i Din Sundhedsfaglige A-kasse på, at vi kan gøre endnu mere for at hjælpe de nyuddannede i overgangen fra studie til arbejdsliv. 

Erfaringer fra seniorprojekt kan udbredes til flere

Sammen med BUPL-A og Lærernes A-kasse har vi med et projekt målrettet ledige seniorer skabt så gode resultater, at vi har grund til at tro, at tilgang og metoder med fordel kan udbredes til flere medlemsgrupper fx dimittender.

Projektet var finansieret af puljemidler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det gjorde det muligt at tilbyde en gruppe medlemmer på 50 år og opefter en mere håndholdt og personlig indsats. Indsatsen betød bl.a., at 7 ud af 10 projektdeltagerne var tilbage i job efter 3 måneder. Normalt er det kun 4 ud af 10 seniorer, der kommer så hurtigt i job.

Puljemidler styrker metodeudviklingen

På baggrund af de markante resultater med projektet Turn Around 50+ opfordrede vi ministeren til, at der fortsat udbydes puljemidler, som a-kasserne kan søge til projekter, og som gør det muligt at udvikle og forfine vores metoder.

- Vi oplevede en beskæftigelsesminister, der lyttede interesseret og tog godt imod vores budskaber. Vi glæder os til at fortsætte dialogen og samarbejdet på det politiske område, sagde Anni Pilgaard, formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse efter mødet

Luk dagpengehullet

Vi benyttede naturligvis også tirsdagens møde med ministeren til at understrege, at vi ser det som en nødvendighed, at regeringen sikrer en højere kompensationsgrad for de dagpengeforsikrede. Vi skal have lappet det hul, som de sidste mange års udhuling af dagpengene har skabt.

Her diskuterede vi bl.a. muligheden for en trappemodel, som sikrer de ledige en højere sats de første 6-9 mdr. af dagpengeperioden. En sådan model vil i større grad kunne mindske gabet mellem løn og dagpenge for flere af vores medlemsgrupper. 

Lad os sammen mindske bureaukratiet

Sidst men ikke mindst medbragte vi forskellige pointer omkring samarbejdet mellem a-kasserne og de offentlige myndigheder, som kan være med til at nedbringe bureaukratiet til alles fordel.