Medlemmerne fortæller

Her kan du læse om medlemmernes hverdag og oplevelser med alt fra karriereudvikling til stress og arbejdslivets udfordringer.

Fysioterapeut Kathrine gik fra klinik til konsulent på jobcenter: ”Der står ikke hele tiden en patient foran mig og forventer noget”

Fysioterapeut Kathrine Skøtt gik fra et arbejdsliv på klinik med 12-14 daglige patienter til at arbejde i et kommunalt jobcenter. Her er hun med til at støtte både socialrådgiverne i deres afgørelser og borgere, der skal forblive på arbejdsmarkedet, og hun synes stadig, at hun trækker på sine kernekompetencer.

Nanna blev ramt af omsorgstræthed: ”Selv om vi elsker vores arbejde, ved vi også, at det tager energi fra os”

Jordemoder Nanna Grønbæk følte sig omsorgstræt efter få måneder på arbejdsmarkedet. I dag arbejder hun stadig samme sted, men i forskellige funktioner, og hun mener selv, det er nøglen til, at hun ikke længere føler sig følelsesmæssigt udmattet.

Sygeplejersken Alexandra blev ramt af omsorgstræthed og stress: ”Jeg tænkte, at jeg bare skulle have noget blodtryksmedicin”

Alexandra Nettey-Marbell arbejdede 26 år som sygeplejerske, men driver i dag sin egen Body SDS-klinik. Hun forlod sit job i psykiatrien efter en lang sygemelding med stress og omsorgstræthed og nyder nu at have god tid til sine klienter.

Aske ramte en mental mur i praktikken: ”Det er vigtigt, at man tænker på sig selv, så man ikke bryder sammen”

Selvom man føler sig mentalt ovenpå og har et positivt sind, kan man brænde ud. Det måtte sygeplejestuderende Aske Elm sande i sin kliniktid, hvor presset blev for stort. Nu tager han hånd om sin egen trivsel med redskaber fra et pilotprojekt, der skal styrke kommende sygeplejerskers mentale sundhed.

Hanne har videreuddannet sig til sorgrådgiver: ”Alle har stået i en situation, hvor vi har tænkt, om vi kunne have gjort noget bedre eller anderledes”

Som sygeplejerske på gynækologisk afdeling (Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsel) oplever Hanne Væver jævnligt at stå i svære situationer med familier, der har aborteret eller fået et dødfødt barn. For bedre at forstå sorgen har hun videreuddannet sig til sorgrådgiver og er nu i gang med at etablere landets første tilbud til kvinder, der aborterer tidligt i graviditeten.

Tea er kandidat i sygepleje: ”Mange ved ikke, hvad en sundhedsfaglig akademiker kan”

Da Tea Rosengreen blev kandidat, skulle hun bruge mange kræfter på at forklare, hvilke kompetencer hun nu kunne sætte i spil i sundhedsvæsnet.

Anders er sundhedsfaglig akademiker: ”Jeg er brobygger mellem specialisterne”

Hvad laver man som sundhedsfaglig akademiker? Anders Vestergaard læste videre efter sin uddannelse til fysioterapeut og arbejder i dag i en IT-virksomhed med at bygge bro mellem teknologi og patienter.

Emilie er sygeplejestuderende: ”Man er under et stort følelsesmæssigt pres”

Studerende Emilie Thingstrup Arzrouni kan godt føle sig presset af det store ansvar, der venter som snart færdiguddannet sygeplejerske. En indsats, som skal styrke mental sundhed blandt sygeplejestuderende, har hjulpet hende med konkrete værktøjer.

Fører kaffeaftaler til job? Camilla tænkte, det havde lange udsigter, men i dag bruger hun sine akademiske kompetencer som konsulent

En mail blev til et kaffemøde, som blev til virksomhedspraktik og ansættelse. I dag er Camilla Andersen teknologikonsulent og bruger dagligt færdighederne fra sin sundhedsfaglige kandidat.

Katrine arbejder i en introstilling: ”Jeg har altid én at spørge til råds”

Katrine Rydborg gik efter en introduktionsstilling, da hun som nyuddannet sygeplejerske skulle finde sit første rigtige job. Den faglige støtte og supervision får hende til at føle sig bedre rustet til at klare det travle arbejdsliv.

Johanna blev selvstændig jordemoder: ”Nu kan det hænge sammen med familielivet”

En fast stilling med skiftende vagter hang ikke sammen med livet som mor til tre for jordemoder Johanna Risager. Nu har hun selv strikket sit arbejdsliv sammen med vikartimer, undervisning og private konsultationer, som harmonerer bedre med familielivet.

Rikke er sygeplejerske og selvstændig: ”Jeg er blevet bedre til at vurdere, hvad jeg selv er værd”

Rikke Thor elsker sit arbejdsliv som selvstændig, fordi hun sjældent har to ens dage og konstant bliver fagligt udfordret. I starten havde hun svært ved at prissætte sig selv og få gang i forretningen, men nu kommer kunderne af sig selv.

Fysioterapeuten Maria vil hjælpe unge til bedre selvværd: ”Hvis ikke jobbet findes, må jeg skabe det selv”

Er drømmestillingen der ikke, må man tage alternative metoder i brug. Det er Maria Engberg parat til.

Sygeplejersken Aviaja drømmer om at blive selvstændig

Det var en stresssygemelding og et tilfældigt møde med kropsterapiformen ’Body SDS’, som såede frøene til sygeplejersken Aviaja Pedersens drøm om at starte egen virksomhed. Nu har hun en plan.

Susanne fik akut sparring på et job med kort frist

Det er ikke alt, der kan planlægges i god tid, men det tager ansøgningsfrister naturligvis ikke højde for. Så da Susanne Larsen blev udfordret på tid, kontaktede hun Din Sundhedsfaglige A-kasse.

Tine skiftede sygeplejefaget ud med et konsulentjob

Tine Siv Gildbjerg er oprindeligt uddannet sygeplejerske. I den rolle oplevede hun, hvordan konfrontation med egen sygdomsfrygt og stress fik sat skub i at udleve en drøm om videreuddannelse. I dag arbejder hun som karrierekonsulent.

Maria sprang ud som selvstændig og fik hjælp af a-kassen

For fysioterapeut Maria Ganesalingam har supplerende dagpenge været en god støtte, der har fået hende godt fra start som selvstændig.

Mikkel fik hjælp til sin ansøgning og sit CV

Da Mikkel skulle søge sit første job som nyuddannet fysioterapeut, kontaktede han Din Sundhedsfaglige A-kasse. Og han er ikke i tvivl, når han skal vurdere den hjælp, han fik.

Fra sygeplejerske til projektleder

Hvis du har det store overblik og er god til at strukturere, så er du formentlig skrap til projektstyring, siger Helle Johansen, der landede drømmejobbet i en NGO efter endt kandidatuddannelse.

Praksiserfaring kan give dig drømmejobbet

For Nina Maria Briguglio Johansens begyndte det hele med en virksomhedspraktik. Åbenhed og mod har været kendetegnende for hendes jobrejse.

Kreativ networking landede kandidatjobbet

Da Judit Vibe Madsen blev færdig som kandidat i 2009, var det hendes gamle arbejdsplads, hun røg tilbage på. Det var ikke drømmejobbet for den nybagte kandidat, men et skridt i den rigtige retning.

Mads skabte sin egen kandidatstilling

Mads Clausen havde ingen erhvervserfaring som nyuddannet kandidat, og der fandtes ingen stillingsoplag, der søgte en ergoterapeut med kandidat i klinisk videnskab og teknologi, alligevel landede Mads i en kandidatstilling.

Fra sygeplejerske til adjunkt

Maryam Pedersen elsker at undervise. Hun har siddet på skolebænken af flere omgange og senest tog hun en kandidat i sundhedsfremme og pædagogik – altså sammen for at nå det mål, der hedder at undervise andre.

Kirsten skiftede a-kasse: Derfor giver det mening for mig som psykoterapeut MPF at være medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse

En forventning om at få adgang til kompetente, sundhedsfaglige medarbejdere, der kan møde Kirsten i hendes faglighed, var det, der blandt andet fik hende til at skifte a-kasse.