Kristina Jørgensen Job Via Netværk

Kristina fik job som nyuddannet ved at bruge sit netværk

Som nyuddannet havde Kristine svært ved at komme i betragtning til et job. Men så begyndte hun at brande sig selv gennem sit netværk, og så kom der skub i tingene.

Netværk er den hurtigste vej til job

Som nyuddannet ergoterapeut drømte Kristina Jørgensen om at arbejde med rehabilitering for hjerneskadede patienter. Men hurtigt blev drømmen til et ønske om blot at få et job.

“Der er ikke mange ledige job i mit fag. Og det er svært at komme i betragtning, når man mangler erfaringen. Jeg havde held med at komme i et vikariat i en periode, men efterfølgende stod jeg der igen og kæmpede mod en masse dygtige ansøgere. Det kan man hurtigt miste modet af,” fortæller Kristina Jørgensen.

Hendes nordjyske sind er ikke til at promovere sig selv unødigt. Alligevel gik hun og legede med tanken om at “sælge sin arbejdskraft” på Facebook.

“Jeg overvejede det et år, før jeg gjorde det til virkelighed. Jeg havde aldrig gjort det, hvis ikke jeg var blevet kærligt skubbet på Din Sundhedsfaglige A-kasses temamøder om netværk,” griner Kristina. Hun er dog ikke i tvivl om, at hendes aktive og personlige branding af sig selv gennem netværk var vejen frem for en nyuddannet profil som hendes.

Facebook-opslag gav vikariat

“I løbet af to uger fik jeg 15 henvendelser fra arbejdspladser, jeg kunne kontakte, fordi de stod og skulle bruge personale inden for kort tid. Opslaget gav mig et forspring frem for, hvis jeg blot havde søgt de få opslåede job. Samtidig har jeg fået så meget positiv respons, at skulle jeg miste modet i jobsøgningen, kan jeg blot gå ind og læse de søde ord, folk har skrevet.”

Det bliver ikke nødvendigt foreløbig. Kristina Jørgensen fik nemlig job gennem sit Facebook-opslag.

“Min tidligere kollega havde set, jeg søgte job. Hun ringede en tirsdag og spurgte, om jeg var parat til at tage et vikariat for en sygemelding. Kort tid efter ringede hendes chef og bad om CV og straffeattest. Og så kunne jeg ellers begynde næste morgen efter en samtale på 15 minutter,” fortæller Kristina Jørgensen og fortsætter:

Vikariatet kickstarter karrieren

“Det var så uvirkeligt. Jeg kan stadig ikke forstå det. Jeg havde søgt så meget uden at komme i betragtning, og nu havde jeg fået et job stort set uden at åbne munden – det har min tidligere studiekammerat til gengæld. Hun havde sagt, at jeg var loyal, flittig, god til udfordringer og kunne se, hvor der skulle tages fat. Det virkede åbenbart,” siger Kristina Jørgensen og smiler.

Kristina havde ingen erfaring med den lovgivning, som hun skulle beskæftige sig med i det nye vikarjob. Men det boost, hun havde fået af at lykkes med at sælge sig selv, gav hende mod til at kaste sig ud i det ukendte stof. Hun tog serviceloven og arbejdsmiljøloven med på juleferie, og så var hun i gang med at visitere hjælpemidler som ergoterapeut i kommunalt regi.

Da vikariatet stoppede, blev Kristina Jørgensen tilbudt fast arbejde. Pludselig stod hun og kunne vælge mellem et fast job eller at gå tilbage til et vikariat på den træningsafdeling, hvor hun startede med at være vikar.

Temamøder gjorde mig modig

”Jeg har deltaget i et par temamøder hos Din Sundhedsfaglige A-kasse, og de har gjort mig modig og målrettet. Derfor turde jeg vælge vikariatet frem for den faste stilling. Det var klart et valg med hjertet, og jeg turde kun gøre det, fordi temamøderne i netværk og selvværd satte mig på konkrete opgaver, der har gjort mig knivskarp, fokuseret og sikker på mig selv,” forklarer Kristina Jørgensen.

Netværket udløste jobsamtale til en fast stilling

I dag er hun begyndt i et fast job i det private. Her er det igen netværket, der har hjulpet hende på vej.

”En stor privat praksis søgte en ergoterapeut. Jeg søgte jobbet, og uden at vide det, blev jeg hjulpet af min venindes mor, der havde anbefalet mig til klinikchefen. Det gjorde den forskel, at jeg kom til samtale – og fik jobbet,” fortæller Kristina Jørgensen.

Hun er ene ergoterapeut blandt 17 fysioterapeuter. Skræmmende for en forholdsvis nyuddannet ergoterapeut, men nordjyden tager det med sindsro.

”Man kan ikke blive ved med at undskylde, at man er nyuddannet. Jeg kan det, jeg kan. Jeg kommer med mig, og jeg gør mig umage.”

Kristinas salgsråd til det gode job

Nyuddannede Kristina Jørgensen søgte et ergoterapeutjob i Nordjylland. Det var ikke den letteste opgave. Her er hendes bedste råd til at komme hurtigt i arbejde som (nyuddannet) sundhedsfaglig.

  1. Søg uopfordret - så reducerer du konkurrenterne.
  2. Udnyt de sociale platforme og vælg den, der passer til dig.
    Som nyuddannet har du sikkert et større og bedre netværk på Facebook frem for LinkedIn.
  3. Brug tid på at...
    ...skrive den helt rigtige tekst og find et velegnet foto, du vil lægge på de sociale medier. Husk at få nogen til at give kritik, før du udgiver det.
  4. Lad være med at undskylde...
    ...hvis du mangler erfaring eller ikke er fortrolig med alle de ting, de efterspørger i jobopslaget. Du har så meget andet!
  5. Brug Din Sundhedsfaglige A-kasses mange temamøder...
    ...og bliv klædt på til at finde jobbet. Har du brug for yderligere hjælp til at sælge dig selv, tilbyder Din Sundhedsfaglige A-kasse et temamøde om netop elevatortale og personlig performance.
  6. Vær ikke bange for at tage et vikariat.
    Som nyuddannet giver det den eftertragtede erfaring, så næste skridt bliver nemmere.