Behandler sygeplejersker
Alexandra Nettey-Marbell vidste hele tiden, at hun stadig ville arbejde med mennesker, bare på en anden måde.
”Når klienterne kommer ind ad døren her, så skal jeg også høre deres historie og facilitere et terapeutisk rum til dem. Men det kan jeg godt rumme, for jeg skal ikke tage mig af alt det andet. Der er ikke et tidspres med, at nu skal jeg køre otte klienter igennem på en dag,” siger hun.
Der er selvfølgelig andre udfordringer ved at kaste sig ud i livet som selvstændig. For eksempel at man skal sætte sig ind i skatteregler, budgetter og lignende, men i det store hele trives Alexandra Nettey-Marbell med at være fuldtidsbehandler.
”Jeg bestemmer selv, hvornår jeg vil arbejde og hvor mange timer. Og jeg tjener over det dobbelte. Jeg har tid til at gå ture i min frokostpause, hvis jeg vil det, og jeg er ikke fuldstændig udbrændt. Jeg er et gladere og langt mere nærværende menneske nu,” siger hun og hæfter sig også ved, at hun overordnet set er sluppet af med den korte lunte, konstante irritation og træthed.
Stressen ligger dog på lur og vil nok altid gøre det, mener hun.
”Der er nogle ting, der stadigvæk godt kan trigge mig, hvis jeg bliver for presset. Jeg har fået en form for hjerneskade, som især påvirker min hukommelse. Jeg ved, at hvis jeg får hovedpine, så er jeg langt over min grænse, og heldigvis er jeg i dag blevet god til hurtigt at genskabe en balance.
Alexandra Nettey-Marbell har med sin sundhedsfaglige baggrund kombineret med den nye uddannelse endnu ikke haft problemer med at skaffe klienter til sin klinik, og ironisk nok behandler hun en del stressramte sygeplejersker.
”Det er tragikomisk, ikke? Og de sygeplejersker, som kommer hos mig med stress, er ofte unge. Det er faktisk ret forfærdeligt. De rammer det her første stresskollaps inden for de første par år, hvorimod det i min generation var det de lidt ældre, der blev ramt af stress. I dag er det de helt unge, der ikke holder til det.”
Hør ekspert Anne-Mette Sohn Jensen fortælle om omsorgstræthed og hvordan du mest effektivt forebygger den i vores podcastepisode "Omsorgstræthed - det kan trænes væk".