Dagpenge som lønmodtager i stedet for som nyuddannet

Som nyuddannet får du som udgangspunkt det, der hedder dimittendsats. Men du kan også have optjent ret til dagpenge som lønmodtager.

Har du arbejdet inden studiet? 

Har du haft arbejde indenfor de sidste 3 år, inden du bliver færdiguddannet, kan det være, du har optjent ret til dagpenge som lønmodtager. Dagpengesatsen for en lønmodtager er ofte højere end dagpengesatsen for en dimittend.

I denne situation skal du ikke indsende skift til nyuddannet. Du skal i stedet for søge om ret til dagpenge som lønmodtager. Det er dog en betingelse, at du har været medlem af en a-kasse i hele perioden på de 3 år. Er du i tvivl om hvorvidt du opfylder betingelserne så kontakt os.

Har du arbejdet efter din uddannelse?

Hvis du har haft 1 times arbejde eller mere, efter du afsluttede din uddannelse, kan du have ret til en anden, måske højere, sats end dimittendsatsen. Læs mere om muligheden her.

Dagpengesatser

Se hvor mange dagpenge du kan få som fuldtidsforsikret, deltidsforsikret eller dimittend.

Læs mere

Betingelser for at få dagpenge

Læs mere om betingelserne for at få dagpenge. Ring eventuelt til os, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål på tlf.: 33 15 10 66.
Du kan også skrive til os via Min Indbakke

Klik her

Brug vores interaktive dagpengeberegner for nyuddannede

Er du nyuddannet, og har du haft 1 times arbejde eller mere efter uddannelsen, så skal du tage et vigtigt valg om din dagpengeret. Vi har lavet en interaktiv beregner, der hjælper dig med at vurdere, om du skal søge dagpenge på baggrund af din uddannelse eller via den såkaldte sammenlægnignsregel.

Læs mere og brug beregneren