Snart færdig eller nyuddannet

Skift status til nyuddannet

Du skal skifte status til nyuddannet, uanset om du er ledig, har fået job, går på barsel eller læser videre. Sidste frist for at skifte status er 14 dage, efter du har bestået din sidste eksamen. Når du har valgt dine rettigheder, er valget bindende, når der er gået 14 dage fra du er dimitteret.

Er du nyuddannet, og vil du søge om dagpenge?

Tillykke med din uddannelse. Starter du ikke i job med det samme, kan du søge om dagpenge. Vi giver dig her en guide til, hvordan du gør.

Er du nyuddannet og skal snart starte i job

Er du nyuddannet, og er der mindre end 6 uger til, du starter i job, går på barsel eller læser videre? Så kan du muligvis blive omfattet af en såkaldt ”mindre intensiv indsats”, hvis du melder dig ledig.

Er du nyuddannet, og har du haft 1 times arbejde eller mere efter uddannelsen?

Hvis der endnu ikke er gået mere end 14 dage efter du er dimitteret, og har haft, eller forventer at have, bare én times lønarbejde efter du afsluttede din uddannelse, kan du få dagpenge på baggrund af en kombination af løntimer og din uddannelse.

Er du nyuddannet og har du fået job

Tillykke med din uddannelse og dit nye job. Husk at udfylde blanketten 'Skift status til nyuddannet' senest 14 dage efter, du har bestået din sidste eksamen.

Vil du fortsætte dit studiejob

Hvis du ønsker at beholde dit studiejob, når du er færdig med din uddannelse, kan du søge om supplerende dagpenge.

Vil du afslutte dit studiejob

Husk at sige dit studiejob op i godt tid, hvis du ikke vil gå glip af dagpenge.

Hvornår får du dagpenge

Du får som udgangspunkt udbetalt dine dagpenge sidste bankdag i hver måned, og dagpengene er bagudbetalt.

Dagpenge som lønmodtager i stedet for som nyuddannet

Som nyuddannet får du som udgangspunkt det, der hedder dimittendsats. Men du kan også have optjent ret til dagpenge som lønmodtager.

Højere dagpengesats efter 6 måneder

Som nyuddannet får du som udgangspunkt dagpenge efter den sats, der hedder dimittendsats. Men efter 6 måneder har du mulighed for at få en højere sats. Se her, hvordan.

Frivilligt ulønnet arbejde

Som udgangspunkt skal alt arbejde og aktiviteter trækkes fra i dine dagpenge. Du kan dog arbejde frivilligt og ulønnet i bestemte situationer.

Sådan udfylder du dit dagpengekort

Du kan udfylde dit dagpengekort fra 5. sidste hverdag i måneden. Dagpengene bliver indsat på din NemKonto.

Barsel som nyuddannet

Skal du på barsel, efter du har afsluttet din uddannelse, kan du søge om barselsdagpenge.

Skal du læse videre på en kandidatuddannelse?

Når du bliver færdig med din bachelor, og ønsker at læse videre, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Find svar herunder. Husk også, du stadig kan være medlem hos os som sundhedsfaglig akademiker.

Hvornår betaler du kontingent som nyuddannet

Som nyuddannet skal du betale kontingent for dit medlemskab fra dagen efter din sidste eksamen. Dit kontingent er fradragsberettiget og bliver automatisk fratrukket din skat.