Få dine
Få hjælp ved
Styrk din
Deltag i
Læs om
Mit DSA
Tillykke med din uddannelse. Starter du ikke i job med det samme, kan du søge om dagpenge. Vi giver dig her en guide til, hvordan du gør.
Er du nyuddannet, og er der mindre end 6 uger til, du starter i job eller går på barsel? Så kan du muligvis blive omfattet af en såkaldt ”mindre intensiv indsats”, hvis du melder dig ledig.
Tillykke med din uddannelse og dit nye job. Husk at udfylde ansøgningen 'Skift status til nyuddannet' senest 14 dage efter din sidste eksamen.
Hvis du ønsker at beholde dit studiejob, når du er færdig med din uddannelse, kan du søge om supplerende dagpenge.
Husk at sige dit studiejob op i godt tid, hvis du ikke vil gå glip af dagpenge.
Du får som udgangspunkt udbetalt dine dagpenge sidste bankdag i hver måned, og dagpengene er bagudbetalt.
Som nyuddannet får du som udgangspunkt det, der hedder dimittendsats. Men du kan også have optjent ret til dagpenge som lønmodtager.
Som nyuddannet får du som udgangspunkt dagpenge efter den sats, der hedder dimittendsats. Men allerede efter kort tid, har du mulighed for at få en højere sats. Se her hvordan.
Som udgangspunkt skal alt arbejde og aktiviteter trækkes fra i dine dagpenge. Du kan dog arbejde frivilligt og ulønnet i bestemte situationer.
Du kan udfylde dit dagpengekort fra 5. sidste hverdag i måneden.
Skal du på barsel, efter du har afsluttet din uddannelse, kan du søge om barselsdagpenge.
Du har under visse betingelser ret til dagpenge mellem to uddannelser.
Som nyuddannet skal du betale kontingent for dit medlemskab fra dagen efter sidste eksamen. Dit kontingent er fradragsberettiget og vil automatisk blive fratrukket din skat.
Som nyuddannet skal du huske at ændre din status fra studiemedlem til nyuddannet. Det kan du gøre fra den dag, du har din sidste eksamen og 14 dage frem.