Fysioterapeut med synshandicap: Kan arbejdsmarkedet rumme det?

Hvordan bliver man en god fysioterapeut, når man ikke kan se sine patienter. Er det en fordel at fortælle om sit handicap i sin jobansøgning, og hvilke overvejelser skal man gøre sig på et arbejdsmarked, hvor mange helst ansætter en, som ligner dem selv? Det taler vi med Nina Marie Thomsen om i denne udgave af Det bæredygtige arbejdsliv. Nina er fysioterapeut og har et synshandicap.

Lyt nu

Tallene viser, at mennesker med handicap oftere er arbejdsløse end folk uden handicap. Mens 86 % af danskerne som helhed er i arbejde, gælder det kun for 60% af dem med handicap. Samtidig er hver 4. unge med handicap hverken i arbejde eller i gang med en uddannelse. Det viser tal fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for velfærd.
Der mangler arbejdskraft mange steder i sundhedsvæsenet, så der er behov for flere rummelige arbejdspladser. Men hvordan skaber vi bedre plads til kolleger som har et handicap, men som sagtens kan arbejde? Det taler vi om i dette afsnit af Det bæredygtige arbejdsliv.

Om episoden

Medvirkende: Nina Marie Thomsen er fysioterapeut og har et synshandicap. Hun arbejder til dagligt som fysioterapeut i Roskilde kommune, hvor hun hjælper patienter med genoptræning. Selvom Nina Marie Thomsen kan det meste selv, har hun nogle gang en assistent, som hjælper hende med at se.

Tilrettelæggelse og produktion: Bille Sterll