Brød isen med isbryderordning
Men det var stadig svært for Ann Sofie at få et job, og derfor forsøgte hun også at bruge fortrinsretten, som gav hende 2-3 jobsamtaler. Men det lykkedes hende ikke at få jobbet.
”Det er klart, at jeg bliver usikker og tænker, om det er mit handicap, som er skyld i det, eller om det er, fordi jeg er uerfaren. Det ved jeg jo ikke,” siger Ann Sofie, som heldigvis holdt hovedet oppe alligevel.
Nogle gange kunne hun også være nervøs for, at arbejdsgiverne var for nervøse for det ukendte og var bange for de udfordringer, som de selv troede, der kunne opstå, og derfor bare valgte at sige nej. Hvis det var tilfældet ville Ann-Sofie håbe, at arbejdsgiverne blev bedre til at tale åbent om deres tvivl og usikkerheder.
For ofte ville Ann-Sofie med garanti finde en løsning på det, for det er hun jo vant til.
Efter tilpas mange afvisninger valgte Ann-Sofie at tale med jobcenteret om den såkaldte isbryderordning. Hun skulle vide, om hun kunne gøre brug af det. Isbryderordning er et særligt tilbud, hvor arbejdspladserne kan få et løntilskud, hvis de ansætter nyuddannede med funktionsnedsættelse. Tilbuddet gives med henblik på indslusning på arbejdsmarkedet til personer, der mangler relevant erhvervserfaring.
Det kunne hun godt, og efter hjælp fra jobcenterets virksomhedskonsulent lykkedes det endelig at finde et job hos Haderslev Kommune.
Lige nu er Ann Sofie ansat i 27 timer, og de er i øjeblikket i gang med at vurdere, om det er nok, eller om hun skal gå op i tid. Isbryderordningen kan vare i op til et år. Derfor ved Ann Sofie ikke på nuværende tidspunkt, om hun ender med en fastansættelse eller ej. Men lige nu er hun bare glad for at have fået et arbejde, hvor hun kan bruge sine kompetencer.
Lyt til podcast-episode med Ann-Sofie