Som sundhedsfaglig løser du ofte opgaver i dit arbejde, der påvirker dit mentale overskud.
Forskning viser, at du ved at styrke din mentale robusthed kan forebygge stress og styrke din evne til at klare hverdagens og livets bump på vejen.
Og her er det vigtigt at understrege, at indsatsen selvfølgelig ikke kan stå alene – selv det mest robuste menneske kan knække under dårlige arbejdsforhold, mener Klaus Selin, stressvejleder og konsulent i Din Sundhedsfaglige A-kasse.
Nej, det handler om at arbejde med den psykologiske færdighed, der hedder mental robusthed, som noget, der kan gavne dig i alle aspekter af livet.
”Der er faktisk 60 års forskning, der ligger bag det her fænomen, som også bliver kaldt resiliens. Det er noget, du kan træne. Vi er som udgangspunkt mentalt robuste, men mange af os kommer ud for nogle ting her i livet, der gør, at vi kan klare os bedre igennem, hvis vores mentale robusthed bliver boostet lidt. Vi kommer mere lykkeligt igennem både livet og studielivet, og dagligdagens strabadser,” siger Klaus Selin i podcasten Det bæredygtige arbejdsliv.
I episode 4 ”Træn din mentale robusthed - det virker!” udfolder vi begrebet og giver eksempler på konkrete øvelser, du kan implementere i din hverdag.
Mød også Sofie, sygeplejestuderende, som er blevet undervist i mental robusthed og nu bruger øvelserne i sin hverdag med stor succes.
Lyt til episoden her eller i din foretrukne podcastapp