Studiejob under uddannelse giver pote

Anne Haldrup havde studierelevant job under sin uddannelse. Det er en kombination, hun kan anbefale andre, hvis de vil hurtigt i job. Læs hendes historie her.

Anne Haldrup på 28 år har haft studierelevante jobs både under sin uddannelse som fysioterapeut, og da hun tog sin kandidat i pædagogisk psykologi. Det har givet hende et CV, der både rummer faglig viden og en masse arbejdserfaring – en kombination hun kun kan anbefale, hvis man vil hurtigt i job.

”Jeg har altid styret mine studievalg efter mine drømme. Min erfaring viser, at en god balance mellem studie og arbejde gør det nemmere at lande i et job. Det handler om at være målrettet og prioritere,” fortæller Anne.

Både som nyuddannet fysioterapeut og som nyuddannet kandidat i pædagogisk psykologi havde Anne et job i hånden.

Skræddersy dit CV med studiejob

Anne fik drømmejobbet på en privat klinik, da hun blev færdiguddannet som fysioterapeut. Det fik hun blandt andet fordi, hun havde været på idrætshøjskole, og fordi hun havde haft studiejob som holdunderviser i et fitnesscenter.

Da hun senere stod som nyudklækket kandidat, nåede hun ikke en gang at vise sit eksamensbevis, før hun havde job som konsulent på et sundhedsfremmende projekt på handicap- og psykiatriområdet.

”Jeg ville arbejde inden for psykiatrien. Det ville ikke kunne lade sig gøre, hvis jeg ikke gjorde noget ekstra for at komme i betragtning. Derfor prioriterede jeg at få erfaring gennem studiejob på et socialpsykiatrisk bosted, hvor jeg netværkede mig til jobbet gennem en veninde. Jeg tog de timer, jeg kunne få, for at vise velvillighed. Det gav mig en anbefaling og dermed et fortrin, da jeg skulle søge job,” fortæller Anne.

Anne er bevidst om, at studiearbejdet gør det svært at levere 12-præstationer. Men det ser hun som en fordel.

Høje karakterer er ikke afgørende

”På fysioterapeutstudiet fik jeg mange 12-taller, mens jeg på kandidatstudiet har været knap så stræbsom – meget med overlæg. For eksamenssnittet er slet ikke så afgørende, som jeg først troede. På min nuværende arbejdsplads har min chef aldrig set mit eksamensbevis, fordi jeg blev ansat, før jeg blev færdig. Og en af de chefer, jeg mødte, da jeg var færdig som fysioterapeut, ansatte mig også uden at se eksamensbeviset. Da hun efterfølgende så det og opdagede, at der var mange 12-taller, sagde hun faktisk, at hvis hun havde set det først, havde hun nok ikke ansat mig. Hun ville være bekymret for, om jeg nu også havde haft et socialt liv, når jeg havde læst så meget,” fortæller Anne.

Anne nyder at være landet et sted, hvor hun både får sin grunduddannelse og sin kandidat i spil.

I jobbet som leder af sundhedsprojektet for psykisk syge og handicappede er det Annes opgave at sikre, målgruppen bliver hjulpet til en hverdag med mere motion og sundere mad.

”Jeg er både rundt på bosteder og institutioner og underviser i en sundere livsstil. Her sætter jeg fx den organisationspsykologi i spil, jeg har haft om på studiet”, fortæller Anne.

Hun er glad for sit job og taknemmelig over, at hun satte sig for at blive god til at balancere tiden mellem at læse og arbejde under studiet.

Karriereafklaring for akademikere

Får professionel og personlig sparring med fokus på dine ønsker i arbejdslivet.

Tips til dit CV

Hvordan skriver man et godt CV?

Her får du en række gode råd og eksempler.

Læs mere

Medlemsfordele

Vi kender dit fag og kan give dig målrettet sparring på karriereudvikling og jobsøgning samt gratis temamøder målrettet dine behov. Vi er Danmarks billigste a-kasse med fuld økonomisk tryghed.  Læs mere

Er du ikke medlem?

Du kan blive medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse for kun 451 kr. om måneden. Meld dig ind i dag og få glæde af vores mange tilbud.  Læs mere

Ny app: Find dit næste job på Din Sundhedsfaglige Jobportal

Danmarks bedste overblik over ledige stillinger for sundhedsfaglige bachelorer og akademikere. Som noget nyt kan du hente jobportalen som app på din telefon.

Læs mere