Akademikere

Her har vi samlet gode råd og inspiration til dig, der er akademiker.

Find din akademiske stilling

Hvordan finder du de spændende akademiske stillinger, du kan søge? Se her, hvilke ord, du kan søge på.

9 gode råd til at komme hurtigt i job som akademiker

To sundhedsfaglige akademikere giver dig her deres bedste fif til, hvordan du hurtigt kommer i job som akademiker.

Studiejob under uddannelse giver pote

Anne Haldrup havde studierelevant job under sin uddannelse. Det er en kombination, hun kan anbefale andre, hvis de vil hurtigt i job. Læs hendes historie her.

Praksiserfaring kan give dig drømmejobbet

For Nina Maria Briguglio Johansens begyndte det hele med en virksomhedspraktik. Åbenhed og mod har været kendetegnende for hendes jobrejse.

Rejs ud i verden og få erfaring til drømmejobbet

Carolyne Kaddu Rasmussen satte kandidatstudiet til cand.cur. på pause, tog job i Uganda og kvalificerede sig til drømmejobbet.

Akademikere er i høj kurs i kommunerne

Der er et stort behov for profiler i kommunerne, der vil gå hele vejen og også påtage sig det strategiske ledelsesansvar.

Fra sygeplejerske til adjunkt

Maryam Pedersen elsker at undervise. Hun har siddet på skolebænken af flere omgange og senest tog hun en kandidat i sundhedsfremme og pædagogik – altså sammen for at nå det mål, der hedder at undervise andre.

Mads skabte sin egen kandidatstilling

Mads Clausen havde ingen erhvervserfaring som nyuddannet kandidat, og der fandtes ingen stillingsoplag, der søgte en ergoterapeut med kandidat i klinisk videnskab og teknologi, alligevel landede Mads i en kandidatstilling.

Fra sygeplejerske til projektleder

Hvis du har det store overblik og er god til at strukturere, så er du formentlig skrap til projektstyring, siger Helle Johansen, der landede drømmejobbet i en NGO efter endt kandidatuddannelse.

Kreativ networking landede kandidatjobbet

Da Judit Vibe Madsen blev færdig som kandidat i 2009, var det hendes gamle arbejdsplads, hun røg tilbage på. Det var ikke drømmejobbet for den nybagte kandidat, men et skridt i den rigtige retning.

Holdånd trumfer kompetencer

At passe ind i teamet og kunne løfte i flok er vigtige kompetencer, når man søger job et mindre sted, mener Marianne Benzon Nielsen, der er direktør for Børnecancerfonden.

Webinar for akademiker

Få inspiration til, hvordan du kan kombinere dine sundhedsfaglige og akademiske kompetencer i dit nuværende eller kommende job. Vi giver dig gode råd til, hvor du finder de spændende akademiske stillinger, og hvordan du fortæller arbejdsgivere hvilken værdi, du kan skabe for dem.