Praksiserfaring kan give dig drømmejobbet

For Nina Maria Briguglio Johansens begyndte det hele med en virksomhedspraktik. Åbenhed og mod har været kendetegnende for hendes jobrejse.

"Det er tydeligt at praksiserfaring er afgørende."

– Jeg var 47 år og havde brug for ny inspiration. Jeg vidste, at hvis jeg skulle udvikles mere på mit job, så kunne jeg enten blive leder eller videreuddanne mig. Jeg har arbejdet i mange år i film- og teaterbranchen og er blevet ergoterapeut ret sent, så løsningen for mig blev at tage en kandidat i sundhedsfremme og sundhedsstrategier, fortæller Nina Maria Briguglio Johansen.

Hendes arbejdserfaring som ergoterapeut havde hun samlet på Psykiatrisk Center Glostrup samt på BOMI – Center for Rehabilitering og Hjerneskade i Roskilde. Med det i baggagen tog hun hul på sit studie.

– Jeg havde en masse erfaring med behandling af hjerneskadede borgere med kognitive udfordringer i den sammenhæng, men hvordan jeg kunne bruge det i min kandidat, havde jeg ikke noget klart billede af, da jeg var færdig, forklarer Nina Maria.

Sig ja til de tilbud, der findes

Hun oplevede, det var svært at finde job, selv om hendes tilgang for at komme hurtigt videre var at sige ja til de tilbud, der bød sig.

– Jeg brugte min a-kasse meget. Jeg var både til et kursus om at bruge mit netværk og et om at blive akademiker. De gav inspiration ligesom den virksomhedspraktik, jeg var heldig at få i Ballerup. Her lærte jeg en hel masse i de otte uger forløbet varede. Og bagefter fik jeg et vikariat i Ringsted. Det var kun i fire måneder – og der var 100 ansøgere! Men jeg fik det, og jeg tror, det var på grund af virksomhedspraktikken, vurderer Nina Maria.

Praksiserfaring giver job

Hun søgte efterfølgende stilling i Solrød og Roskilde. Hun var til samtale begge steder – og troede, at hun skulle lukke aftalen i Solrød, men så ringede de fra Roskilde Kommune og spurgte, om hun ikke skulle søge stillingen som projektleder i stedet for blot projektmedarbejder.

– Det gjorde jeg så – og fik den, så nu har jeg gang i alle de kompetencer – specielt dem om projektledelse – jeg fik på uddannelsen. Jeg havde ellers tænkt flere gange, om jeg nu ville få alt det nye i brug, men nu formidler jeg til en masse forskellige interessenter, hvad vi kan med vores rygestopindsats for udsatte borgere knyttet socialpsykiatrien. Jeg er så glad for jobbet og tænk, at det hele begyndte med en virksomhedspraktik. Sådan en skal man bare se at få, for det er tydeligt at praksiserfaring er afgørende. Så får man afslag på et job, kan jeg kun opfordre til, at man spørger, om de har mulighed for at have en i praktik, anbefaler Nina Maria.

Karriereafklaring for akademikere

Får professionel og personlig sparring med fokus på dine ønsker i arbejdslivet.

Få gratis sparring

Guide til LinkedIn

Få hjælp til at oprette en profil. Er du allerede på LinkedIn, kan du bruge guiden til at justere og videreudvikle din profil.

Hent guide til LinkedIn

Medlemsfordele

Vi kender dit fag og kan give dig målrettet sparring på karriereudvikling og jobsøgning samt gratis temamøder målrettet dine behov. Vi er Danmarks billigste a-kasse med fuld økonomisk tryghed.  Læs mere

Er du ikke medlem?

Du kan blive medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse for kun 451 kr. om måneden. Meld dig ind i dag og få glæde af vores mange tilbud.  Læs mere