10 råd til at skrive ansøgning med hjælp fra kunstig intelligens

Kan du lade kunstig intelligens om at skrive din jobansøgning uden selv at løfte en finger? Nej, desværre. Kunstig intelligens kan give dig et lille skub i den rigtige retning, men den sidste spurt i mål skal du stadig tage selv. Med vores 10 anbefalinger er du godt på vej til at udnytte den nye teknologi.

En opsigtsvækkende overskrift, en fængende indledning, din motivation, dine kompetencer og resultater og afslut med manér.

Sådan lyder en typisk opskrift på en god ansøgning.

Men lige meget hvor mange gode råd, du læser, kan det stadig være en svær disciplin at skrive en jobansøgning, når du sidder med det tomme word-dokument foran dig.

Ny teknologi kan faktisk hjælpe dig godt på vej. Med Din Sundhedsfaglige A-kasses nye digitale assistent Mentor - kan du ret hurtigt gå fra en blank side til at have første version af din ansøgning klar. Og så har du noget at arbejde med. Mentor er skræddersyet til vores medlemmer og er klar til at besvare dine spørgsmål om blandt andet jobsøgning 24/7. 

Kunstig intelligens kan altså være en god opstartshjælp til ansøgningen, som du skal bruge noget tid på at gøre til din egen. Og kommer du til samtale, skal du stadig bevise, at du rent faktisk er den, du giver udtryk for i ansøgningen. Det kan teknologien ikke gøre for dig.

Held og lykke med jobsøgningen.

10 råd til at skrive ansøgning med hjælp fra kunstig intelligens

Jobsøgning med brug af AI kræver, at du er opmærksom på fejl og faldgruber. Her får du vores karrierekonsulenters 10 bedste råd til dig, der benytter dig af kunstig intelligens.

  1. Sørg for at det CV, du uploader, er kort, aktuelt og præcist. Det er afgørende for ansøgningens kvalitet.
  2. Tilpas, omskriv og gør ansøgningen mere personlig – kan du genkende dig selv i teksten?
  3. Uddyb teksten med konkrete eksempler på, hvordan du vil løse jobbet.
  4. Sørg for at afsnittet med din motivation afspejler din egen holdning og indstilling.
  5. Indsæt deloverskrifter og varier sproget, så ikke alle afsnit starter med ”jeg”.
  6. Tjek layoutet og brug gerne skabeloner, som gør ansøgningen mere læsevenlig.
  7. Lad evt. AI formulere flere versioner og vælg den bedste eller hug og pluk fra flere.
  8. Husk at jobsøgning med AI kun er et hjælpeværktøj og faktatjek din ansøgning.
  9. AI erstatter ikke research eller dialog med arbejdsgiveren. Det bør du stadig prioritere for at skrive en målrettet ansøgning.
  10. Book en karrieresamtale med en karrierekonsulent i Din Sundhedsfaglige A-kasse, hvis du vil have flere råd og endnu mere kvalificeret feedback.

Gratis sparring på CV, ansøgning og samtale

AI kan ikke hjælpe dig helt i mål. Men det kan vi!

Har du et job i kikkerten, du gerne vil lande? Få hjælp til at udforme et stærkt CV og en skarp ansøgning. Skal du til jobsamtale sparrer vi også gerne med dig forud for samtalen.

Book en samtale

Mentor hjælper dig med din ansøgning

‘Mentor’ er din nye digitale assistent baseret på kunstig intelligens. Med Mentors hjælp er du hurtigt i gang, og på få minutter har du dit første udkast til din ansøgning. Alt du skal gøre er at bede Mentor om hjælp til din ansøgning, uploade dit CV samt en beskrivelse af det job, du søger. Mentor er skræddersyet til vores medlemmer og er klar til at besvare dine spørgsmål om karriere, jobsøgning og meget andet 24/7.