Fra sygeplejerske til projektleder

Hvis du har det store overblik og er god til at strukturere, så er du formentlig skrap til projektstyring, siger Helle Johansen, der landede drømmejobbet i en NGO efter endt kandidatuddannelse.

“Jeg vil opfordre alle til at tænke mere ud af boksen, når de sætter ord på egne kompetencer.”

Helle Johansen gik stort se lige fra nyuddannet sygeplejerske til kandidatstudiet, inden hun i 2018 blev færdig som kandidat i sundhedsfremme og sundhedsstrategier. Hun ville gerne lande i en NGO, hvilket faktisk også er lykkedes. Og at hun nåede dertil forholdsvis hurtigt, forklarer hun med, at hun har set meget overordnet på sine kompetencer og været bevidst om, at der skal flere ingredienser til at skabe den egnede medarbejder.

Bred, målrettet erfaring giver pote

– Jeg havde knap 2 års erfaring som sygeplejerske, da jeg begyndte at læse videre. Det første halve års erfaring fik jeg, inden jeg blev sygeplejerske og fortsatte så i stillingen bagefter. Derudover arbejdede jeg et år på deltid som sygeplejerske, mens jeg læste kandidat lige indtil, jeg begyndte på specialet. De første to år af min tid som sygeplejerskestuderende, arbejdede jeg derimod som brand ambassadør, fortæller Helle Johansen, der har set det som en klar force, at hun har stiftet bekendtskab med andre branchers måde at tænke på.

– Mit første job efter end kandidat var som konsulent i en start up, der udviklede en diabetes app. Egentlig var det en virksomhedspraktik, jeg troede, jeg skulle til samtale på, men de endte med at tilbyde mig en fuldtidsstilling, fortæller Helle Johansen.

I start uppen skulle Helle ikke bare fungere som sundhedsfagligkonsulent, hun skulle meget hurtigt forstå appens funktionaliteter og virksomhedens vision, samt være med til at løfte bredt. Det var en udfordrende, stejl læringskurve og kompetenceudvikling, som også synliggjorde, at man i små virksomheder skal kunne sætte ord på sit værd i forhold til løn. Da drømmejobbet kort tid efter blev slået op, valgte Helle at søge videre.

– Jeg ville gerne lande i en NGO som Børnecancerfonden. Her søgte de en projektleder for deres område for familiestøtte, og jeg kunne bare se, at jeg kunne få mine kompetencer fra min kandidat – her særligt dem om projektstyring og vidensomsættelse – i spil. Samtidig kunne jeg se, at det, jeg havde taget med mig fra start uppen i forhold til forståelse af app-funktionaliteter, formidling og generel opgaveprioritering, kom mig til gavn, fortæller Helle.

Som kandidatstuderende arbejdede hun ikke bare meget med projekter. Hun skrev også opgave om kompetenceerkendelse, og blev her meget bevidst om, at sundhedsprofessionelle generelt har svært ved at sælge sig selv og ganske enkelt har vanskeligt ved at se sig selv i den kontekst, der er virkeligheden.

– Jeg vil opfordre alle til at tænke mere ud af boksen, når de sætter ord på egne kompetencer, og hvor de kan være. Det er vigtigt at tage udgangspunkt i alt det, man har erfaring med og så sætte ord på, hvordan man reelt kan gøre en forskel. Der findes mange flere jobprofiler end sundhedsfaglige traditionelt ser sig selv i, siger Helle Johansen.

Karriereafklaring for akademikere

Får professionel og personlig sparring med fokus på dine ønsker i arbejdslivet.

Find din akademiske stilling

Hvordan finder du de spændende akademiske stillinger? Hvilke ord er gode at søge på? Find hjælp i vores guide til gode søgeord.

Gå til guiden

Medlemsfordele

Vi kender dit fag og kan give dig målrettet sparring på karriereudvikling og jobsøgning samt gratis temamøder målrettet dine behov. Vi er Danmarks billigste a-kasse med fuld økonomisk tryghed.  Læs mere

Er du ikke medlem?

Du kan blive medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse for kun 451 kr. om måneden. Meld dig ind i dag og få glæde af vores mange tilbud.  Læs mere