Vil du fortsætte dit studiejob

Hvis du ønsker at beholde dit studiejob, når du er færdig med din uddannelse, kan du søge om supplerende dagpenge.

Selv om det ikke er en fuldtidsstilling, kan det nogle gange være en fordel at holde fast i sit studiejob, når man er færdig med sin uddannelse. Det kan fx være når jobbet er fagligt relevant eller giver adgang til et godt netværk.

Hvis du fortsætter med dit studiejob, når du er færdig med din uddannelse, eller hvis du får andet arbejde på nedsat tid, har du mulighed for at få suppleret din løn med dagpenge. Det kaldes supplerende dagpenge

Du skal være aktivt jobsøgende

For at få supplerende dagpenge skal du samtidig med dit arbejde være aktivt jobsøgende og søge arbejde på fuldtid. Hvis der i kontrakten for dit arbejde står, at du har et opsigelsesvarsel, skal din arbejdsgiver udfylde en frigørelsesattest og dermed frasige sig et opsigelsesvarsel fra din side, så du kan stoppe fra dag til dag, hvis du bliver tilbudt et arbejde.
Læs mere om reglerne for supplerende dagpenge.

Husk at fortælle os om dit arbejde

Når du har afsluttet din uddannelse, og søger dagpenge mens du arbejder på nedsat tid skal du huske at give os besked. Det gør du ved at skrive det på blanketten ”Ansøg om dagpenge”. Det er vigtigt, at du giver os besked, uanset hvornår på døgnet eller ugen, du udfører arbejdet.

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil afslutte dit studiejob, når du bliver færdig med din uddannelse.

Læs mere, hvis du har frivilligt ulønnet arbejde

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 33 15 10 66. Du kan også skrive til os via Indbakken på Mit DSA.

Se åbningstider

Læs om udbetaling af dagpenge

Læs mere her