Skift status til nyuddannet

Som nyuddannet skal du huske at ændre din status fra studiemedlem til nyuddannet. Det kan du gøre, når du har bestået din sidste eksamen, men senest 14 dage derefter.

Skift status til nyuddannet her

Husk at skifte status til nyuddannet

Du skal skifte status til nyuddannet, uanset om du er ledig, har fået job, går på barsel eller læser videre. Sidste frist for at skifte status er 14 dage, efter du har bestået din sidste eksamen.

VIGTIGT: Glemmer du at skifte status inden for de 14 dage, mister du retten til dagpenge, og du kan først få ret til dagpenge igen, når du opfylder et indkomstkrav.

Kontakt os hurtigst muligt, hvis de 14 dage er overskredet (fra dagen, hvor du bestod din sidste eksamen).

Det skal du være opmærksom på, hvis du:

Ikke været studiemedlem

Har du ikke været medlem under dit studie, kan du melde dig ind, når du har bestået din sidste eksamen - dog senest 14 dage derefter.

Når du melder dig ind, skal du under ”Grund til optagelse” sætte kryds i feltet ”Nyuddannet”, så melder du dig ind og skifter status til nyuddannet samtidig.

Meld dig ind her

Bliver færdig som sundhedsplejerske

Har du arbejdet som sygeplejerske, inden du begyndte at læse til sundhedsplejerske, har du muligvis optjent retten til dagpenge som lønmodtager. 

I mange tilfælde er dagpengesatsen for en lønmodtager højere end dagpengesatsen for en dimittend, og så kan det betale sig at søge dagpenge som lønmodtager frem for nyuddannet.

I denne situation skal du ikke skifte status til nyuddannet, og du skal søge dagpenge som lønmodtager.

Er du i tvivl, om du skal have dagpenge som nyuddannet eller lønmodtager, så kontakt os i forbindelse med din sidste eksamen og senest 14 dage efter, da det er sidste frist for at skifte status fra studerende til nyuddannet.

Læs mere her om de særlige regler for dig, der bliver uddannet som sundhedsplejerske.

Skal læse videre på en kandidatuddannelse

Selvom du går direkte fra en bachelor til en kandidatuddannelser, skal du huske at skifte status til nyuddannet.

Læs mere her: Skift status til nyuddannet, selvom du læser videre 

Afslutter din kandidatuddannelse

Du kan muligvis få ret til dagpenge som lønmodtager, hvis du forud for din videregående uddannelse var ledig eller lønmodtager og har beholdt dit medlemskab hos os eller en anden a-kasse under din uddannelse.

Er det tilfældet, skal du i visse situationer ikke skifte status til nyuddannet. Læs mere her: Skal du skifte status, når du bliver kandidat?

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 33 15 10 66.

Se åbningstider

Meld dig ind i Danmarks billigste a-kasse

Er du bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, jordemoder, sygeplejerske, psykoterapeuter MPF eller radiograf? Vær med i Danmarks billigste a-kasse.

Meld dig ind