Opsagt af arbejdsgiver

Hvis du bliver sagt op, er din arbejdsgiver forpligtet til at betale dig løn i hele din opsigelsesperiode.

Hvor lang den periode er, afhænger af, hvordan og hvor længe du har været ansat. Reglerne om opsigelsesperioder findes i overenskomster og lovgivning. Har du spørgsmål til længden af din opsigelsesperiode, anbefaler vi, at du kontakter din fagforening eller tillidsrepræsentant, der kan hjælpe dig her.

Hvis du er blevet opsagt, men selv vælger at stoppe i dit arbejde før den sidste dag i opsigelsesperioden, eller du får et for kort opsigelsesvarsel, kan du først få dagpenge efter tre uger. Læs mere om karantæne

Har du ikke fundet et nyt job inden opsigelsesperioden er slut, kan du melde dig ledig og søge om dagpenge dagen efter din ansættelse er ophørt.

Din arbejdsgiver skal betale godtgørelse til dig for de første 2 dage, du er ledig - også kaldet G-dage. Derefter kan vi udbetale dagpenge til dig. Betaler din arbejdsgiver ikke godtgørelsen til dig, kan du kontakte os. Læs mere om G-dage

Vil du melde dig ledig som lønmodtager, kan du gøre det ved at følge guiden Meld dig ledig

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 33 15 10 66. Du kan også skrive til os via Indbakken på Mit DSA.

Se åbningstider