Compassion: Genfind glæden ved dit arbejdsliv

Når du træner compassion styrkes din evne til at give omsorg uden selv at påtage dig andres følelser og lidelser. Lær her, hvordan du træner din compassion, som desuden kan nedsætte symptomer på stress, angst og depression.

Compassion er evnen til at rumme svære følelser. Lær, hvordan du gennem træning i mindfulness og compassion kan transformere disse svære tanker og følelser og skabe glæde i dit arbejdsliv.

Begrebet compassion bliver ofte defineret som den følelse, der opstår, når vi er opmærksomme på andres lidelse, og vi mærker et ønske om at lindre denne lidelse. Problemet opstår, når vi i den situation ofte kommer til at påtage os den andens lidelser og bliver påvirket af dem.

På dette online temamøde lærer du, hvordan du som omsorgsperson passer på dig selv og lærer at rummer andres følelser uden selv at brænde ud.

Du får både indsigt i teorien bag compassion og konkrete øvelser, du kan bruge til at træne din compassion.

Hvem er underviser?

Underviseren er Lone Overby Fjorback, der er Centerleder for Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet. 

Hun er speciallæge i psykiatri, lektor, ph.d., certificeret senior MBSR-underviser.

Hvem kan deltage?

Alle medlemmer af Din Sundhedsfaglige A-kasse. 

Online temamøde

Vi afholder online temamøder på den digitale mødeplatform Teams.

Du vil i forbindelse med tilmelding modtage en bekræftelse samt link til mødet i Indbakken på Mit DSA. Her er også en guide til, hvordan du logger på mødet.

Vi opfordrer dig til at have dit kamera tændt under mødet. 

Vi har desværre ikke mulighed for at optage mødet, så man kan se det, hvis man ikke kan deltage på dagen. Til gengæld gentager vi langt de fleste af vores temamøder flere gange om året, hold øje på vores hjemmeside for nye datoer.

Tilmelding

Du tilmelder dig temamødet via den blå boks på siden. Du skal logge ind med MitID for at tilmelde dig. 

Har problem med at tilmelde dig? Ring til os på tlf. 33 15 10 66, så hjælper vi dig med at blive tilmeldt. 

Ved afbud

Bliver du forhindret i at deltage, skal du huske at afmelde dig, så en anden kan få din plads. Du kan melde afbud ved at sende en besked på Mit DSA eller ringe til os på tlf. 33 15 10 66. 

Samtykke
Når du klikker på ”Tilmeld”, giver du samtidig dit samtykke til, at Din Sundhedsfaglige A-kasse må udlevere dit navn til ekstern underviser til brug for udarbejdelse af deltageroversigt i forbindelse med din deltagelse i temamødet.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at kontakte os. Læs mere om dine rettigheder som registreret efter databeskyttelsesforordningen.

Tilmeld Temamøde. Online, 24. oktober kl: 10:00

  • Varighed

    1 time og 30 minutter

  • Sted

    Online, 24. oktober kl: 10:00

Tilmeld

Træning af sindet nedsætter stress og depression

Ligesom det er vigtigt at træne kroppen for at holde sig sund og forebygge sygdom og skavanker, er det også vigtigt at træne sit sind for at reducere lidelse og opbygge et sundt mentalt helbred. Det kan du gøre med mindfulness og compassion-træning, som styrker dit indre. Læs mere

Artikel

Styrk din compassion og få mere overskud til de svære følelser

Hvis du træner din compassion kan du nedsætte symptomer på stress, angst og depression. Og så kan du lære, hvordan du undgår at tage de svære følelser med hjem fra arbejdet. Læs mere

Podcast

Podcast: Træn compassion - nedsætter stress, angst og depression

Angst, vrede, sorg, skyld og magtesløshed. De svære følelser er ikke til at komme udenom, når man arbejder indenfor sundhedsområdet. Men hvordan giver vi omsorg uden at påtage os andres lidelser? Det kan compassion-træning hjælpe os med. Læs mere