Podcast: Omsorgstræthed - det kan trænes væk

Oplever du at blive følelsesmæssig udbrændt i dit arbejde med mennesker? Så er du muligvis omsorgstræt. Med de rigtige redskaber kan du lære at være i de svære følelser samtidig med at du udviser den empati og omsorg, som mange sundhedsfaglige fag kræver.

Lyt nu

Omsorgstræthed føles lidt som om, at man ikke har mere at give af. At man har svært ved at rumme den følelsesmæssige opgave, der ligger i at tage sig af andre mennesker. Og at man har følelsen af, at man løber tør for omsorg.

Hvordan undgår du at blive ramt af omsorgstræthed?

Det kan du høre Anne-Mette Sohn Jensen, forfatter til bogen "Omsorgstræthed - 7 forebyggende principper", fortælle om i podcast-episoden nedenfor.

Sådan lytter du til podcasten:
iPhone? Lyt og følg podcasten i Apple Podcasts
Android? Lyt og følg podcasten i fx Google Podcasts
Lyt og følg podcasten på BuzzsproutPodimo eller Spotify

Om omsorgstræthed

Omsorgstræthed er betegnelsen for den type følelsesmæssig udbrændthed, der kan opstå hos faggrupper, som arbejder med mennesker - fx sundhedsfaglige.

Er man ramt af omsorgstræthed kan man fx reagere ved at trække sig fra opgaver, distancere sig fra visse patienter eller at man melder sig syg, fordi man ikke kan overskue at gå på arbejde.

Vil du dykke endnu dybere ned i emnet? Som medlem giver vi dig 30% rabat på bogen "Omsorgstræthed - 7 forebyggende principper". Log ind på Mit DSA og find rabatkoden.

Om episoden

Medvirkende: Anne-Mette Sohn Jensen, Cand.pæd. i pædagogisk psykologi

Tilrettelæggelse og produktion: Bille Sterll

Gå til alle episoder