Regeringen vil afskaffe modregning i efterløn med ny akutpakke

Regeringen vil fremsætte lovforslag om at afskaffe modregning i efterløn midlertidigt for medarbejdere i sundhedsvæsenet i 2023 og 2024.

Nyheder 24. februar 2023

Vi har længe arbejdet politisk for at få afskaffet modregningen i efterlønnen for sundhedsfaglige. Der er brug for alle, der kan og vil arbejde lige nu. Og det skal selvfølgelig ske på lige løn og vilkår.  

Nu er vi kommet det et skridt nærmere. I regeringens og Danske Regioners nye akutpakke står der nemlig, at regeringen vil fremsætte lovforslag om at afskaffe modregning i efterløn midlertidigt for medarbejdere i sundhedsvæsenet i 2023 og 2024.

Vi vil kraftigt opfordre til, at forslaget bliver vedtaget – og med tilbagevirkende kraft, så alle sundhedsprofessionelle, som har bidraget med deres faglighed også bliver ordentligt kompenseret for deres arbejde indtil nu.

Afskaffelsen af modregning i efterløn er en god idé for alle og vil gøre en forskel i sundhedsvæsenet – se bare tallene i den undersøgelse, vi lavede i efteråret.

Personalemangel i sundhedsvæsenet: 1.300 efterlønnere overvejer at trække i kitlen igen, hvis nyt forslag bliver en realitet. 

Hvor og hvornår kan du arbejde uden modregning?
Det kan vi desværre ikke give et klart svar på lige nu. Vi har brug for det konkrete lovforslag for at kunne vejlede ift., om et bestemt arbejde omfattes af ordningen.

Vi holder skarpt øje, og vil orientere alle vores medlemmer på efterløn, så snart lovforslaget er vedtaget.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 24. februar 2023

Se alle nyheder