Podcast: Træn compassion - nedsætter stress, angst og depression

Angst, vrede, sorg, skyld og magtesløshed. De svære følelser er ikke til at komme udenom, når man arbejder indenfor sundhedsområdet. Men hvordan giver vi omsorg uden at påtage os andres lidelser? Det kan compassion-træning hjælpe os med.

Lyt nu

Compassion-træning styrker både vores evne til at give omsorg, uden selv at påtage os andres følelser og lidelser. Og så har forskning vist, at compassion-træning også nedsætter symptomer på stress, angst og depression.

I denne podcast stiller vi skarpt på compassion, og hvordan du kan træne det, så du bliver bedre til at give omsorg og håndtere de svære følelser, uden at tage dem med hjem.

Begrebet compassion bliver ofte defineret som den følelse, der opstår, når vi bliver opmærksomme på andres lidelse, og vi mærker et ønske om at ville lindre denne lidelse. Problemet opstår bare, når vi ofte kommer til at påtage os den andens lidelser og bliver påvirket af dem.

Ifølge psykolog Nanja Holland Hansen, som har forsket i Compassion-træning og skrevet bogen 'Compassion, lær at rumme svære følelser', kan du træne compassion og undgå at blive overvældet af andres følelser.

Compassion-træning kan desuden være med til at mindske symptomer på stress, angst og depression.

I denne episode fortæller Nanja Holland Hansen, hvordan du kan træne compassion i din hverdag, og hvilke imponerende resultater compassion-træning kan give.

Sådan lytter du til podcasten:
iPhone? Lyt og følg podcasten i Apple Podcasts
Android? Lyt og følg podcasten i fx Google Podcasts
Lyt og følg podcasten på BuzzsproutPodimo eller Spotify

Om episoden

Medvirkende: Psykolog Nanja Holland Hansen er certificeret CCT underviser fra Stanford University og har forsket i compassion-træning og effekten af det på dansk center for mindfulness på Aarhus universitet.

Hun har desuden skrevet bogen  'Compassion, lær at rumme svære følelser'. I denne podcast fortæller hun om, hvordan du træner compassion, og hvad det kan hjælpe med. 

Tilrettelæggelse og produktion: Bille Sterll

Gå til alle episoder

Gratis online temamøde om compassion

Lær, hvordan du gennem træning i mindfulness og compassion kan transformere disse svære tanker og følelser og skabe glæde i dit arbejdsliv.

Tilmeld dig nu