Træn din mentale robusthed - det virker!

Det psykiske arbejdsmiljø er ikke dit ansvar. Alligevel giver det mening for den enkelte at styrke sin generelle trivsel - for uanset hvad du arbejder med og hvad du bliver udsat for i dit liv, vil det aldrig komme dårligt tilbage.

Lyt nu

I denne episode stiller vi skarpt på mental robusthed og hvordan det kan gavne dig.

Begrebet mental robusthed står på skuldrene af 60 års forskning i den del af den menneskelige psyke, der handler om at have et stærkt mentalt forsvar. Der er nemlig evidens for, at du ved at mentaltræne kan forebygge stress og styrke din evne til at klare hverdagens og livets bump på vejen.

Mød Sofie, en sygeplejestuderende, som har lært konkrete øvelser gennem et projekt, der skal styrke sygeplejerskers mentale sundhed. Mød også stressvejleder og konsulent i Din Sundhedsfaglige A-kasse, Klaus Selin, som forklarer hvad mental robusthed konkret går ud på - og hvorfor det er så vigtigt, at vi snakker mere om, hvordan vi egentlig går og har det.

Sådan lytter du til podcasten:
iPhone? Lyt og følg podcasten i Apple Podcasts
Android? Lyt og følg podcasten i fx Google Podcasts
Lyt og følg podcasten på BuzzsproutPodimo eller Spotify

 

Projekt om styrket mental sundhed blandt fremtidens sygeplejersker

Siden december 2022 har en hel årgang af sygeplejestuderende på Diakonissestiftelsen arbejdet målrettet på at styrke deres mentale sundhed.

Gennem undervisning, netværksforløb og konkrete øvelser har de studerende opnået gode resultater målt på deres trivsel.

Indsatsen skal bl.a. forebygge stress hos den enkelte.

Om episoden

Medvirkende: Klaus Selin, stressvejleder og konsulent i Din Sundhedsfaglige A-kasse, Sofie Iburg Nielsen, sygeplejestuderende og projektdeltager i "Styrket mental sundhed for fremtidens sygeplejersker".

Tilrettelæggelse og produktion: Bille Sterll

Gå til alle episoder