Mindfulness i hverdagen

Mindfulness kan oversættes til bevidst nærvær. Det er den bevidsthed, der opstår ved fuld tilstedeværelse i nuet med en ikke-dømmende opmærksomhed. Temamødet er en introduktion til et lille hjørne af mindfulness og en indføring i praktisk opmærksomhedstræning.

Hvis man er blevet ledig, bruger man ofte mange tanker på at se bagud og tænker fx: ”Hvorfor skete det for mig?”. Tanker kan også være bekymringstanker for fremtiden: ”Hvornår kan jeg mon få et job?”. Vi grubler over ting, der er sket, eller bekymrer os om ting, der kan ske.

På temamødet træner vi vores opmærksomhed med en meditationsøvelse og en bodyscan øvelse.

Formålet er, nænsomt at observere hvad der sker i krop og sind, at forankre os i nuet med vores vejrtrækning og at acceptere det, som er. Med venlighed blot at observere sanser, tanker og følelser, kan vi opnå at være til stede i nuet med større bevidsthed og rummelighed.

Træning i mindfulness er på linje med fysisk træning, idet effekten afhænger af indsatsen. Eller sagt på en anden måde er det ”Use it or Loose it”.

Du kan træne videre på egen hånd, da øvelserne ligger tilgængeligt som lydfiler på vores hjemmeside her. Du kan også finde inspiration til flere øvelser på Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

Praktisk information om temamødet:

Hvem kan deltage?

Alle medlemmer af Din Sundhedsfaglige A-kasse.

Underviser


Underviser er fysioterapeut og MPH Charlotte Dencker, der arbejder som karrierekonsulent i Din Sundhedsfaglige A-kasse.

Charlotte har beskæftiget sig med mindfulness i over 15 år, har deltaget i mindfulness undervisning i ind- og udland og har taget kurser på Center for Mindfulness i USA og hos grundlæggeren af mindfulness Jon Kabat-Zinn.

Tilmelding

Du tilmelder dig temamødet via den blå boks på siden. Du skal logge ind med MitID for at tilmelde dig. 

Har problem med at tilmelde dig? Ring til os på tlf. 33 15 10 66, så hjælper vi dig med at blive tilmeldt. 

Ved afbud

Bliver du forhindret i at deltage, skal du huske at afmelde dig, så en anden kan få din plads. Du kan melde afbud ved at sende en besked på Mit DSA eller ringe til os på tlf. 33 15 10 66. 

Online temamøder

Vi afholder online temamøder på den digitale mødeplatform Teams.

Du vil i forbindelse med tilmelding modtage en bekræftelse samt link til mødet i Indbakken på Mit DSA. Her er også en guide til, hvordan du logger på mødet.

Vi opfordrer dig til at have dit kamera tændt under mødet. 

Vi har desværre ikke mulighed for at optage mødet, så man kan se det, hvis man ikke kan deltage på dagen. Til gengæld gentager vi langt de fleste af vores temamøder flere gange om året, hold øje på vores hjemmeside for nye datoer.

Er afholdt

  • Varighed

    2 timer

  • Særligt for

    Alle