Med over 12.000 studerende er sygeplejerskeuddannelsen en af landets mest søgte studier. Men ansøgertallet falder, samtidig med at vi mangler sygeplejersker. Og så lider studiet også af, at hver fjerde studerende dropper ud igen.
Det skal der gøres noget ved, og ifølge dekanen ved Københavns Professionshøjskole, Randi Brinckmann, kan uddannelsen selv gøre meget for at tiltrække flere og mindske frafaldet ved at ændre i dele af undervisningen.
”Vi skal blive bedre til at koble teori og praksis, så vi mindsker praksischok. Vi skal tilbyde mere differentieret undervisning, som tilgodeser en meget divers gruppe studerende, og vi skal blive bedre til at fremhæve de mange vidt forskellige karrieremuligheder, faget tilbyder,” siger hun.
Randi Brinckmann har også siddet i regeringens Robusthedskommission, som i 2023 gav en lang række bud på, hvordan vi får et mere robust sundhedsvæsen.
”Vi kommer ikke udenom en skarpere prioritering af sundhedsopgaverne. Sektoren skal blive bedre til at fastholde medarbejderne – blandt andet ved at tilbyde dem bedre uddannelses- og karriereveje. Endelig skal vi i højere grad anvende teknologi som en del af vores faglighed,” mener Randi Brinckmann.
Dekan Randi Brinckmann fortæller i dette afsnit af Det bæredygtige Arbejdsliv, hvordan Københavns Professionshøjskole vil bære sig ad med at få fuldt hus på sygeplejerskeuddannelsen og hvad der skal til for at skabe en mere robust sundhedssektor."
Sådan lytter du til podcasten:
• iPhone? Lyt og følg podcasten i Apple Podcasts
• Android? Lyt og følg podcasten i fx Google Podcasts
• Lyt og følg podcasten på Buzzsprout, Podimo eller Spotify