Nu bliver det mere enkelt at være ledig

Fra 1. januar 2024 overtager a-kasserne ansvaret for at få ledige i job de første tre måneder. Det er en glædelig nyhed, der vil give et bedre forløb for ledige.

Nyheder 2. januar 2024

Bliver du ledig fra 1. januar 2024 skal du kun have kontakt til os i a-kassen i de første tre måneder af din ledighed. Det betyder, at du som ledig ikke længere skal bruge tid på både at tage til samtaler i jobcenteret og i a-kassen, men i stedet kan bruge tiden på at fokusere på din jobsøgning.

Først efter tre måneders ledighed skal du også have samtaler med jobcenteret. Samtidig reduceres antallet af samtaler, du skal deltage i, det første halve år, fra ni til seks.

For medlemmerne i Din Sundhedsfaglige A-kasse vil det betyde et mere overskueligt ledighedsforløb, som bliver langt lettere at navigere i. Og for mange betyder det også, at de kun skal have kontakt til a-kassen i forløbet som ledig. To ud af tre af vores ledige medlemmer er nemlig i job efter kun ganske få måneder.

Et ansvar vi har kæmpet for at løfte

Det er en god nyhed for vores medlemmer, at a-kasserne får det fulde ansvar for ledige i de første måneder. Med ændringerne får vi endelig mulighed for at tilbyde et mere ensartet og skræddersyet forløb, der forenkler og giver større fleksibilitet for dig som ledig.

”Vi har kæmpet for en strømlining af de lediges kontaktforløb i flere år. Derfor er vi glade for nu at kunne give vores ledige medlemmer et forløb, hvor de ikke skal pendle mellem a-kasse og jobcenter, og hvor vi i højere grad kan tilrettelægge forløbet ift. det enkelte medlems behov. Vi kender vores medlemmer og det sundhedsfaglige arbejdsmarked bedst. Derfor mener vi, at det er det helt rigtige at gøre.” lyder det fra forperson i Din Sundhedsfaglige A-kasse Harun Demirtas.

Med ændringerne får a-kasserne også øget metodefrihed til at planlægge samtaleforløbet og mulighed for at invitere til flere digitale samtaler.

Samtidig bliver det mere fleksibelt med færre obligatoriske samtaler. Det betyder, at samtaler i højere grad kan tages efter behov og situation.

Hvad kan du forvente af det nye samtaleforløb i a-kassen?

Bliver du ledig fra 1. januar 2024 vil du få et enkelt og mere personligt forløb i a-kassen. Du vil indgå i et coachende forløb, hvor vi hele tiden arbejder sammen om at få dig tættere på et job, der passer til dig.

Vi har et tæt samarbejde med arbejdsgiverne, og vi matcher ofte arbejdspladser med sundhedsfaglige, der er på udkig efter et nyt job.

Til samtalerne i a-kassen møder vi dig, der hvor du er, og vi byder ind med sparring og tilbud, der passer til din situation. Vi kender det sundhedsfaglige arbejdsmarked bedre end de fleste, og vores karrierekonsulenter har selv en sundhedsfaglig uddannelse. Flere også på akademisk niveau.

Du kan forvente, at dit forløb bliver kort, og godt, så du hurtigt kan vende tilbage til jobmarkedet.

Overblik over kontaktforløbet

I figuren nedenfor kan du få et overblik over det nye forløb for ledige.  

Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os på 33 15 10 66.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 2. januar 2024

Se alle nyheder