Forperson Harun Demirtas: ”Det er noget særligt at være en del af en a-kasse, der kender dig og dine vilkår på arbejdsmarkedet”

Harun Dermirtas, ny forperson i Din Sundhedsfaglige A-kasse, har som 33-årig et imponerende cv med flere bestyrelsesposter bag sig. Han ser fællesskabet som den største styrke og vil arbejde for, at a-kassen får en tydeligere stemme i beskæftigelsesdebatten.

Nyheder 6. december 2022

Han er uddannet social- og sundhedsassistent og sygeplejerske og er netop blevet valgt som 1. næstforperson i Dansk Sygeplejeråd.

Nu er Harun Demirtas også forperson i Din Sundhedsfaglige A-kasse, og når han bliver spurgt, hvad der først og fremmest driver ham i sit arbejde, er svaret klart; Medlemmerne.

Harun Demirtas’ fokus er på en nærværende a-kasse med holdninger.

Lær ham bedre at kende her:

Hvad glæder du dig mest til?

Jeg vågner hver dag og spørger mig selv, om jeg virkelig er vågen. Det føles som en drøm at repræsentere en stor og stærk organisation som Din Sundhedsfaglige A-kasse og dens vigtige medlemmer, som har så stor betydning for vores samfund. Jeg drømmer om en a-kasse, der bliver det naturlige valg for alle sundhedsfaglige. En organisation, der har en tydeligere og synligere stemme i beskæftigelsespolitikken og som har gennemslagskraft, når det kommer til fremtiden på arbejdsmarkedet.

Hvad skal vi vide om dig som person?

Jeg er uddannet social- og sundhedsassistent og sygeplejerske og har i mit virke haft tæt samarbejde med alle de faggrupper, jeg i dag står i spidsen for. Jeg har arbejdet med fagpolitik i de sidste fem år og samtidig siddet i bestyrelser i forskellige organisationer. Derudover har jeg været aktiv som politiker i Borgerrepræsentationen i et år og været integrations- og beskæftigelsesordfører. Jeg er også 1. næstforperson for Dansk Sygeplejeråd.

Ledige, der søger nye karriereveje, og syge, der har ventet på en afklaring og har brug for hjælp, ligger mit hjerte nær!

Når jeg har tid og overskud til det, nørder jeg Melodi Grand Prix i min fritid. Faktisk sidder jeg også i bestyrelsen for MGP-fanklubben.

Hvad ser du som Din Sundhedsfaglige A-kasses største styrke?

Det er helt klart den forskellighed, vi har! Og at vi alle er sammen om sundhedsvæsnet. Vi er den eneste a-kasse, der har en stærk stemme på vegne af sundhedsfaglige. Den stemme skal vi bruge endnu mere!

Hvad vil du kæmpe for i Din Sundhedsfaglige A-kasse?

Medlemmerne skal ikke alene se os som en økonomisk forsikring. Vi er et stærkt fællesskab og en stemme for sundhedsfaglige. Det er noget særligt at være en del af en a-kasse, der kender dig og dine vilkår på arbejdsmarkedet, og som derfor ser dine behov og har relevante medlemstilbud, der passer til dig som sundhedsfaglig. Det er i fællesskabet, vi står stærkest!

Dette arbejde skal jeg stå i spidsen for. Naturligvis sammen med resten af Hovedbestyrelsen og ikke mindst de delegerede og de gode medarbejdere.

Hvad driver dig i dit arbejde?

Det er medlemmerne! Hver dag minder jeg mig selv om, at det er medlemmerne, det handler om! Hver gang jeg hører en god idé, spørger jeg mig selv, hvad medlemmerne mon vil sige til det.

Hvad skal en moderne a-kasse kunne ifølge dig?

Den skal først og fremmest være omstillingsparat og digital. Den skal også have fokus på bæredygtighed på flere måder; Bl.a. den sociale bæredygtighed, som vi kan bidrage til ved fx at have fokus på trivsel blandt vores medlemmer, som er blandt de vigtigste faglige ressourcer i sundhedsvæsnet. Samfundet er afhængige af, at de kan - og vil – arbejde der længe fremover. Det kan de kun, hvis de har det godt.

Den moderne a-kasse skal også have holdninger, blande sig i debatter og gøre brug af sin stærke stemme til fordel for medlemmerne. Vi har seks faggrupper under samme tag. Det er en stærk mangfoldighed, og den skal vi bruge som vores styrke!

Om Harun Demirtas

Født 4. juni 1989 i Konya, Tyrkiet.

Har kurdiske rødder og bor i København.

Uddannet social- og sundhedsassistent og sygeplejerske.

Er 1. næstforperson i Dansk Sygeplejeråd.

Har været politisk aktiv i flere foreninger. Bl.a. bestyrelsesmedlem i AIDS-Fondet og Dansk Kvindesamfund.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 6. december 2022

Se alle nyheder