1.000 kr. i engangstilskud til bl.a. dagpengemodtagere i april måned

Folketinget har vedtaget, at modtagere af forsørgelsesydelser, herunder dagpengemodtagere, får udbetalt et engangstilskud på 1.000 kr. som et led i genopretningspakken for dansk økonomi. Pengene udbetales automatisk i løbet af oktober 2020

Nyheder 6. september 2020

Hvis du fik udbetalt dagpenge for april 2020, får du helt automatisk udbetalt et engangstilskud på 1.000 kr. i løbet af oktober til din NemKonto. Tilskuddet udbetales som led i genopretningspakken for dansk økonomi og er en politiskbeslutning fra Folketinget.

Engangstilskuddet har ikke betydning for din dagpengeudbetaling, det er skattefrit og du skal ikke opgive det på din forskudsopgørelse.

ATP står for udbetalingen af tilskuddet
Det er ATP, som udbetaler engangstilskuddet, og du modtager ikke besked om udbetalingen, men pengene bliver automatisk overført til din NemKonto. 

ATP udbetaler tilskuddet på baggrund af de data, som de modtager fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og andre myndigheder, afhængig af typen af forsørgelsesydelse. 

Din Sundhedsfaglige A-kasse har indberettet til STAR, hvilke medlemmer af a-kassen har modtaget dagpenge i april 2020. 

Har du ikke modtaget engangstilskuddet 1. november, og mener, at du burde være berettiget, kan du søge om udbetaling af tilskuddet. Ansøgningen vil være tilgængelig på www.borger.dk/engangstilskud fra 1. november 2020. Du skal kunne dokumentere, at du har modtaget en af de relevante ydelser for april måned 2020 og desuden have en NemKonto. 

Udbetalingen sker i tilfældig rækkefølge i løbet af oktober. ATP kan derfor ikke oplyse, hvilken dato du har pengene stående på din konto. 

Læs mere om engangstilskuddet på borger.dk 

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 6. september 2020

Se alle nyheder