Sarah fik arbejde gennem uopfordret henvendelse: "Det skilte mig ud fra mængden"

Der kan være mange om buddet, når en fast stilling som fysioterapeut bliver slået op. Det vidste Sarah Sand Jensen, som derfor ville udvide sine muligheder ved at søge bredere og uopfordret. Og det var en rigtig god idé - Læs hvorfor.

26-årige Sarah Sand Jensen blev uddannet som fysioterapeut sidste sommer. Ligesom sine klassekammerater, oplevede hun at ramme en mur, når hun søgte arbejde. Hun mistænker sin manglende erfaring som undskyldningen for, at hun igen og igen ikke blev valgt i bunken af ansøgninger.

”Det var enormt frustrerende at søge så mange steder og ikke få respons. Det var hårdt at blive afvist. Jeg har rundt regnet sendt ca. 40 opfordrede ansøgninger afsted og 15 uopfordrede, siden jeg blev nyuddannet. Jeg havde søgt på alt fra klinikker til efterskoler, men der var ikke noget, der lykkes. Jeg begyndte at blive ret opgivende,” fortæller Sarah.

Men hun gav ikke op. I september 2023 kommer hun i virksomhedspraktik i Neurocenter Bytoftens afdeling for neurorehabilitering i Herning.  

”Jeg havde et tilkaldejob på Vejlefjord rehabilitering i deres afdeling for unge. Der var en af mine kolleger, der kendte Neurocenter Bytoften og fortalte om dem. Jeg sendte derfor en uopfordret ansøgning, fordi de lød spændende. Jeg skrev til dem, at hvis ikke de manglede nogle fysioterapeuter til en faststilling lige nu, om de så manglede nogle til virksomhedspraktik, og det gjorde de,” siger Sarah.

”Efter to uger i virksomhedspraktik blev jeg tilbudt et barselsvikariat”.

På bar bund endnu en gang

26. april i år var vikariatet slut, og Sarah Sand Jensen stod igen uden et job. Det var enormt skræmmende for hende at være på bar bund endnu en gang. Hun sendte masser af ansøgninger, men uden respons. Hun ringede derfor til Din Sundhedsfaglige A-kasse for vejledning d. 7. maj små to uger efter, at hun var blevet arbejdsløs.

”Inden jeg ringede, søgte jeg på Jobnet efter eventuelle jobs. På forsiden på Jobnet, lige da jeg havde logget ind, stod der en lille rubrik, hvor der var nævnt tre forslag som jeg kunne sende uopfordret til. Brande Åbo var en af dem. Brande Åbo er et botilbud for voksne med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Ofte med særlige behov eller specielle handicaps,” forklarer hun.

Sarah talte med Din Sundhedsfaglige A-kasses karriere- og socialrådgiver Gitte Wohlert. Gitte forstod Sarahs frustration over ikke at kunne finde fast arbejde og tilbød at hjælpe hende med at gøre hendes ansøgning mere målrettet.

Sarah kiggede på Brande Åbos hjemmeside efter sin snak med Din Sundhedsfaglige A-kasse og opdagede, at de havde ergoterapeuter, men ikke fysioterapeuter. Det undrede hun sig over og sendte derfor en mail til stedet, om det var et bevidst valg.

”Senere samme dag svarede centerlederen hos Brande Åbo tilbage, at de faktisk havde en fysioterapeut ansat, men de ville blive glade, hvis jeg ville komme ned til dem til en snak,” fortæller Sarah.

”Jeg nåede derfor kun at tale med Din Sundhedsfaglige A-kasse en gang, men det var en stor hjælp, fordi jeg fik modet tilbage. Altså følelsen af, at det nok skulle nok gå”.

En kæmpe forskel

Dagen efter, centerlederen hos Brande Åbo havde svaret, kom Sarah Sand Jensen til uformel jobsamtale. Hun blev vist rundt i de forskellige afdelinger og til sidst i aktivitetscenteret, hvor hun skulle arbejde, hvis hun blev ansat. 

”De var rigtig glade for, at jeg havde kigget på deres hjemmeside og selv havde rakt ud. Det gjorde en kæmpe forskel, at jeg selv havde kontaktet dem, og det skilte mig ud fra mængden,” fortæller Sarah.

”Jeg fortalte også åbent, at jeg ikke havde så meget erfaring, men det betød ikke noget for dem. Jeg synes selv, at det var en spændende arbejdsplads, fordi der var et tværfagligt samarbejde, og jeg skulle arbejde i længere tid og tættere med borgerne her end på fx en klinik”.  

Sara gav dem sin ansøgning og sit cv i hånden, da hun var færdig med sin rundvisning. Det var dog unødvendigt, fordi hun var nærmest blevet ansat på rundvisningen. De sidste formalia faldt dog først på plads ugen efter.

Hun er glad for, at hun kontaktede Brande Åbo, og at de modtog hende med åbne arme. Arbejdet er nemlig både lærerigt og givende.

”Det er et stort ansvar at være den eneste fysioterapeut i aktivitetscenteret og rådgive mine kollegaer i forskellige aktiviteter, de kan lave med borgerne. Det har jeg ikke prøvet før, men det er meget spændende,” siger hun og fortsætter:

”Jeg håber, at jeg kan være med til at gøre en forskel for de handicappede borgere, der ikke selv har så meget indflydelse, og jeg sammen med mine kollegaer kan være med til bevare og give mere livskvalitet til borgerne,” afslutter hun.

Gode råd fra Sarah til uopfordrede ansøgninger

  • Søg på Google på arbejdspladser i dit lokalområde.
  • Kig på arbejdspladsens hjemmeside og lær så meget, du kan, om den.
  • Find ud af, om du kan se dig selv arbejde der – har du kvalifikationerne og lysten?
  • Opsøg selv arbejdspladsen, især hvis du er nyuddannet - Send en mail til arbejdspladsen om noget, du undrer dig over (fx hvorfor de ikke har nogen *indsæt din faglighed* ansat).
  • Vær åben og ærlig (fx om at du ikke har så meget erfaring).
  • Fortæl, hvilken forskel du kan gøre for arbejdspladsen.
  • Mød op fysisk med din ansøgning og CV.
  • Få gang i en god dialog.
  • Tag det roligt og slap af - muligheden skal nok komme.

Sparring på CV og ansøgning

Vi hjælper dig videre i din karriere, uanset om du er i beskæftigelse eller er ledig. På vores sparring og coaching samtaler udfordre vi dig på indhold og form i dit CV og din ansøgning.

Læs mere