Nina mistede sit arbejde: Lønsikring reddede hende

Når man er eftertragtet arbejdskraft, er det svært at forestille sig at stå uden et arbejde. Men fyringsrunder og sygdom kan rammer alle. Derfor er det godt at have et økonomisk sikkerhedsnet i baglommen. Det oplevede sygeplejerske Nina Medelbye, da hun mistede sit job.

46-årige Nina Medelbye har arbejdet som sygeplejerske i 10 år og arbejder i dag som udekørende sygeplejerske i Odense Kommune. I en periode fra marts til august stod hun uden arbejde.

Noget, hun mener, ville have ramt hende hårdere både på det mentale og økonomiske, hvis hun ikke havde tegnet en lønsikring.

”Jeg fik udbetalt lønsikring fra marts til august. Det betød, at jeg havde et sikkerhedsnet, og det gav ro i maven og mindre stress at vide, at jeg kun skulle fokusere på at finde et arbejde og ikke også på min økonomiske situation,” fortæller hun.

Hun forklarer, at hun som de fleste andre har sat sin hverdag sammen på den måde, at den afhænger af, at hun har en vis indtjening. Uden lønsikring ville hun slet ikke få i nærheden af det, hun fik udbetalt normalt. En lønsikring er nemlig et supplement til ens dagpenge.

”Derfor hjalp det at have en lønsikring, der sikrede, at jeg kunne opretholde en normal hverdag”.

Jeg vil altid tegne en lønsikring

Det er nogle år siden, at Nina valgte at tegne en lønsikring. Det gjorde hun, fordi hun vidste, at hendes økonomiske råderum ville falde drastisk, hvis hun en dag stod uden arbejde.

”Det er ikke en særlig rar viden at have. Det er sjældent, at man frivilligt vælger at stå uden arbejde. Lønsikring har givet mig ro i maven, fordi jeg vidste, at hvis jeg en dag stod uden arbejde, var der en økonomisk opbakning,” siger hun.

Med en lønsikring kan man nemlig bevare op til 80% af sin nuværende løn. Og den fordel vil hun ikke holde for sig selv. Hun anbefaler lønsikring til både sine venner og familie.

”Jeg vil altid vælge at tegne en lønsikring, og det synes jeg også, at andre skal gøre. Det er meget rart at have i baghånden. Jeg synes virkelig, at det ikke er mange penge at give om måneden for, at man i sidste ende kan få udbetalt næsten hele ens løn, hvis man pludselig står uden arbejde”, afslutter hun.

En lønsikring, der passer til dig

Som medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse har du adgang til landets bedste lønsikring - kåret ’Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk. Du kan få lønsikring op til 12 måneder, og du kan blive sikret op til 80% af din nuværende løn, hvis du bliver ufrivillig ledig.

Lønsikringen dækker også under sygdom. Imens andre lønsikringer kun dækker under de første 14 dages sygdom, så er du dækket i hele sygdomsperioden, hvis du tegner og bliver omfattet af Din Sundhedsfaglig A-kasses lønsikring.

Med en lønsikring kan du få op til 20.000 kroner udbetalt oveni dagpengene.

Læs mere om vores lønsikring

Din Sundhedsfaglige A-kasses lønsikring er kåret 'bedst i test' af Forbrugerrådet Tænk. Tegn vores billig lønsikring og få ro i maven, hvis du pludselig står uden job.

Læs om lønsikring her