Lønsikring sikrede Jacobs økonomi: ”Mine børn kan stadig gå til ridning og fodbold"

Det kan være en stor omvæltning for familien, når en forælder mister sit job. Men for ergoterapeuten Jacob kunne hverdagen fortsætte som normalt, selvom han pludselig stod uden job. Det kunne den, fordi han havde et økonomisk es i ærmet – en lønsikring.

At tegne en lønsikring viste sig at være en god idé for 48-årige Jacob Wibroe, der er uddannet ergoterapeut. Han har været ledig af to omgang, men heldigvis havde han tegnet en lønsikring. Noget han har været glad for at have begge gange.

”Jeg har lige fået udbetalt lønsikring igen. Det har været meget godt givet ud. Det er virkelig rart ikke at opleve et markant indtægtstab,” forklarer han.

Jacob har nu fundet et nyt job, men mens ledigheden stod på, var det en økonomiske tryghed, der betød meget for ham og sin familie. En lønsikring er nemlig et supplement til dagpenge, hvor du kan blive sikret op til 80% af din nuværende løn, hvis du bliver ufrivillig ledig.

”Mine børn kan stadig gå til ridning og fodbold. Der har været råd til at leve almindeligt. Vi har ikke skulle gøre noget om i vores hverdag. Det har gjort en kæmpe forskel for mig og min familie”.

Ledighed er et tabu

For Jacob har det været svært at tale om sin ledighed med sin omgangskreds.

”Det er lidt et tabu at tale om ledighed. Det er ikke danskers yndlingsemne. Og derfor er lønsikring heller ikke et emne, der bliver taget op til middage, men jeg oplever alligevel, at de fleste, jeg kender, har lønsikring” siger han.

Hvis han alligevel skulle tale om lønsikring med sin omgangskreds, ville han sige, at han var meget glad for at få den ekstra indtægt.

”Jeg mener, at alle, der har mulighed for at tegne en lønsikring, bør gøre det. Man skal ikke være ledig i mange måneder før, at det betaler sig. Det er en opgradering af dagpenge, og det er godt at have, hvis man bliver ledig,” siger ergoterapeuten.

”Det giver god mening for mig at have, og jeg er sikker på, at det også giver mening for mange andre”.

En lønsikring, som giver dig ro i maven

Som medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse har du adgang til landets bedste lønsikring – kåret  ’Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk. Du kan få lønsikring op til 12 måneder, og du kan blive sikret op til 80% af din nuværende løn, hvis du bliver ufrivillig ledig.

Lønsikringen dækker også under sygdom. Imens andre lønsikringer kun dækker under de første 14 dages sygdom, så er du dækket i hele sygdomsperioden, hvis du tegner og bliver omfattet af Din Sundhedsfaglig A-kasses lønsikring.

Med en lønsikring kan du få op til 20.000 kroner udbetalt oveni dagpengene.

Læs mere om vores lønsikring her.

Din Sundhedsfaglige A-kasses lønsikring er kåret 'bedst i test' af Forbrugerrådet Tænk. Tegn vores billig lønsikring og få ro i maven, hvis du pludselig står uden job. Tryk her, hvis du vil læse mere.

Læs om lønsikring her