Kreativ networking landede kandidatjobbet

Da Judit Vibe Madsen blev færdig som kandidat i 2009, var det hendes gamle arbejdsplads, hun røg tilbage på. Det var ikke drømmejobbet for den nybagte kandidat, men et skridt i den rigtige retning.

– Da jeg var færdig ringede min gamle arbejdsplads gennem otte år, så her havde jeg de første praksiserfaringer med min kandidat, fortæller Judit.

Hun oplevede dermed blot mindre end et halvt år som jobsøgende, før hun kunne tage hul på et nyt jobliv med nye kompetencer i brug.

Netværk og mobilitet giver job

– Det var en arbejdsplads, hvor jeg kendte kulturen, men kun til dels havde min nye viden i spil, så efter et år søgte jeg videre til et job som udviklingsfysioterapeut. Det var et deltidsjob på langt færre timer, end jeg havde lyst til. Der var også lang transport, men jeg fik den nødvendige erfaring, forklarer Judit Vibe Madsen.

– Jeg har gennem næsten hele mit arbejdsliv haft lang transport, og jeg har haft et bagland, som har gjort, at jeg ikke har ladet transporten stå i vejen for at søge et job, ligesom jeg ikke har været bange for at bruge mit netværk.

Hun har de seneste syv år arbejdet i Region Hovedstaden som fuldtidsansat kursusleder, hvor hendes arbejde er at inddrage patienter og pårørende til at indgå i undervisningen af studerende på sundhedsuddannelserne.

Alsidige erfaringer et plus som underviser

– Det er så dejligt nu at have en stilling, hvor jeg trækker fuldt ud på mine sundhedsfaglige kompetencer som fysioterapeut og mine kompetencer fra min kandidat. Jeg troede faktisk ikke, at jeg skulle ende med at arbejde med uddannelse af sundhedsprofessionelle, men jeg er så glad for det, siger Judit Vibe Madsen.

Hun er meget bevidst om, at det er kompetencer fra kandidatuddannelsen kombineret med hendes praksiserfaring, der har bragt hende til undervisningsverdenen.

– Min jobs på vej hertil har været med til at udvide min job-pallette. Den har jeg ikke villet undvære, siger Judit Vibe Madsen.

 

Karriereafklaring for akademikere

Får professionel og personlig sparring med fokus på dine ønsker i arbejdslivet.

Få gratis sparring

Bring dit netværk i spil

Netværk kan give job. Men hvordan er det lige, man kommer i gang med at netværke.

Kom i gang

Medlemsfordele

Vi kender dit fag og kan give dig målrettet sparring på karriereudvikling og jobsøgning samt gratis temamøder målrettet dine behov. Vi er Danmarks billigste a-kasse med fuld økonomisk tryghed.  Læs mere

Er du ikke medlem?

Du kan blive medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse for kun 451 kr. om måneden. Meld dig ind i dag og få glæde af vores mange tilbud.  Læs mere