Fra sygeplejerske til adjunkt

Maryam Pedersen elsker at undervise. Hun har siddet på skolebænken af flere omgange og senest tog hun en kandidat i sundhedsfremme og pædagogik – altså sammen for at nå det mål, der hedder at undervise andre.

Som sygeplejerske har Maryam Pedersen altid været i berøring med undervisning. En klinisk vejlederrolle og efterfølgende uddannelse i hendes første år som sygeplejerske gav hende daglig omgang med de studerende, som hun mere end trivedes i.

Hun fik job på SOSU-uddannelsen, hvor hun underviste i alle de sygeplejefaglige fag. Hun fandt tillige ud af, at hun var god til det, men Maryam indså også, at hun kunne blive endnu bedre, hvis hun tog en kandidat i sundhedsfremme og pædagogik. Først med dén kunne give hende adgang til også at undervise profiler fra hendes eget fag.

”Vær målrettet men vær ikke kræsen på din vej til målet.”

Målrettet studievalg

– Jeg kunne virkelig godt lide jobbet på SOSU-skolen, men jeg kunne ikke undervise fuld tid, mens jeg læste. Til gengæld fik jeg at vide af min chef, at jeg skulle ringe, når jeg var færdig med studiet, fortæller Maryam Pedersen.

Lederens kommentar var guld værd i forhold til at bevare troen på at komme igennem studiet og finde et job bagefter. Da Maryam var færdig, var der dog ingen ledige stillinger. Som enlig mor skulle der penge i kassen, så ligesom Maryam havde vikarvagter under uddannelsen som cand.san., så skulle der også findes et job efter endt studietid.

Drop kræsenheden

– Jeg søgte et job som uddannelsesansvarlig på et plejehjem. Det var en stilling, der var kombineret med rollen som basis-sysplejerske og altså ikke drømmejobbet. Men det var et job, hvor jeg kunne få mine nye kompetencer i spil og udleve min passion for at undervise og lære fra mig, fortæller Maryam Pedersen.

Hun nåede næsten at være i jobbet et år, da en kollega viste hende et opslag fra Professionshøjskolen på RUC, som søgte en adjunkt.

– Jeg søgte det og fik jobbet. Og jeg kommer aldrig herfra, for her kan jeg både udvikle mig og lære fra mig, smiler Maryam Pedersen.

Hun vurderer, at årsagen til, at hun er kommet, så forholdsvis hurtigt til drømmejobbet er, at hun har været målrettet. Hun har vidst, hvad hun ville, og hun har ikke været kræsen.

– Man er nødt til at få noget erfaring for at være attraktiv. Derfor må man også sige ja til jobs eller søge stillinger, der måske ikke lige er det, man havde drømt om. Drømmejobbet kommer først, når man har kvalifikationerne og her spiller praktisk erfaring også ind, vurderer Maryam Pedersen.

Karriereafklaring for akademikere

Får professionel og personlig sparring med fokus på dine ønsker i arbejdslivet.

Få gratis sparring

Find din akademiske stilling

Hvordan finder du de spændende akademiske stillinger? Hvilke ord er gode at søge på? Find hjælp i vores guide til gode søgeord.

Gå til guiden

Medlemsfordele

Vi kender dit fag og kan give dig målrettet sparring på karriereudvikling og jobsøgning samt gratis temamøder målrettet dine behov. Vi er Danmarks billigste a-kasse med fuld økonomisk tryghed.  Læs mere

Er du ikke medlem?

Du kan blive medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse for kun 451 kr. om måneden. Meld dig ind i dag og få glæde af vores mange tilbud.  Læs mere