Barsel som nyuddannet

Skal du på barsel, efter du har afsluttet din uddannelse, kan du søge om barselsdagpenge.

Er du medlem af DSA og har ret til dagpenge, giver det dig også ret til barselsdagpenge.

Hvis du ikke er dagpengeberettiget medlem hos os eller hos en anden a-kasse, skal du opfylde en af følgende betingelser for at kunne få barselsdagpenge som nyuddannet.

  • Du føder inden for den første måned efter din sidste eksamensdag.
  • 4-ugers-perioden før din terminsdato begynder indenfor den første måned efter din sidste eksamensdag.
  • Du har arbejdet mindst 160 timer inden for de sidste fire måneder før orloven, og timerne skal være fordelt således, at du skal have arbejdet minimum 40 timer i tre af de fire måneder.
  • Du har job (som du holder barsel fra) senest på den første dag i din orlov.
  • Du er optaget som nyuddannet i a-kassen. Du kan få barselsdagpenge fra den dag, du har dagpengeret. Dog tidligst fire uger før din terminsdato.

Det er Udbetaling Danmark der administrerer og udbetaler barselsdagpenge. Er du medlem af DSA og har du ret til dagpenge, er det os der indberetter din barsel til Udbetaling Danmark. Er du ikke medlem, kan du på Borger.dk læse mere om, hvad du så skal gøre.

Sådan gør du

Når du er færdig eller ved at afslutte din uddannelse, skal du kontakte os. Det gør du ved at ringe til os på tlf. 33 15 10 66. Så registrerer vi det og giver dig den vejledning, du skal bruge i netop din situation. 

Det videre forløb

Vi indberetter herefter til Udbetaling Danmark, at du skal på barsel, da det er Udbetaling Danmark, der udbetaler barselsdagpenge. Det kan vi tidligst gøre den dag, du går på barsel og senest 1 uge efter.

Når vi har sendt indberetningen, modtager du et brev med Digital Post fra Udbetaling Danmark med overskriften 'Søg om barselsdagpenge'.

Her bliver du bedt om at gå ind på deres selvbetjeningsløsning på Borger.dk under "Min Barsel" for at søge om barselsdagpenge. Her kan du også følge dit forløb og læse mere om reglerne.

Borger.dk - barsel og orlov

Få færre krav til din jobsøgning op til din barsel

Er du ledig op til din barsel, kan du få færre krav til at være aktivt jobsøgende, når der er 6 uger til, du går på barsel.

Ordningen kaldes for 'Mindre intensiv indsat', og det er dit jobcenter, som skal godkende, at du kan blive omfattet af ordningen. 

Læs mere her

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 33 15 10 66. Du kan også skrive til os via Indbakken på Mit DSA.

Se åbningstider