Begrænset arbejdsevne

Nu kan du muligvis få økonomisk støtte til en ny uddannelse efter arbejdsskade

Har du for ondt til at udføre dit arbejde? Er der ingen fremtidsudsigter for, at du får det bedre? Så søg uddannelsesgodtgørelse hos AES. Her kan du få økonomisk støtte, mens du tager en anden uddannelse. Med en ny uddannelse åbner du for andre jobmuligheder, der tager højde for din arbejdsskade, og som får dig tilbage i job.

Socialrådgivning

Som medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse kan du booke en samtale med en socialfaglig konsulent, hvis du selv, et af dine familiemedlemmer eller andre nære pårørende er syg eller handicappet.

Hjælp ved funktionsnedsættelse

Der er flere muligheder for hjælp til at komme i job og uddannelse, hvis du har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Fleksjob

Du kan have ret til et fleksjob, hvis du af fysiske, psykiske eller sociale årsager ikke kan fastholde eller få tilknytning til arbejdsmarkedet på almindelige vilkår.

Revalidering

Revalidering er defineret som erhvervsrettede aktiviteter og kan bestå af en eller flere tilbud.

Ressourceforløb og førtidspension

Hvis din arbejdsevne er varigt nedsat på grund af fysisk eller psykisk sygdom, kan du have ret til førtidspension.

Seniorpension

Seniorpension kan være en mulighed for dig, som er nedslidt eller har væsentlige helbredsproblemer, der gør, at du ikke kan arbejde i et almindeligt job eller i et job med særlig støtte, fx fleksjob.

Få hjælp af en socialfaglig konsulent

Er du blevet syg og har brug for vejledning om regler og muligheder, kan du kontakte vores socialfaglige konsulenter. Har du brug for et hurtigt svar, kan du blot ringe til os på tlf. 33 15 10 66. Har du brug for en uddybende samtale, anbefaler vi, at du booker en samtale via hjemmesiden. Så sætter vi en hel time af til at hjælpe dig.

Læs mere om socialrådgivning