Udfordret på rekruttering af sundhedsprofessionelle? Vi er dit gratis alternativ

Der er rift om sundhedsfagligt personale lige nu. Hvis du har svært ved at besætte stillinger, kan du få hjælp til rekruttering hos Din Sundhedsfaglige A-kasse.

Nyheder 14. august 2023

Selvom du er kreativ i din tilgang til rekruttering, er det langt fra sikkert, at du får ansøgere til din ubesatte stilling. Faktisk slår hele 46 pct. af rekrutteringer af sygeplejersker fejl på landsplan. Det viser de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Årsagerne til rekrutteringsudfordringen er mange og nuancerede – det ændrer dog ikke på, at mange her og nu mangler kompetent sundhedsfagligt personale.

Næsten 99.000 sundhedsprofessionelle medlemmer – både ledige og beskæftigede – ser os som sparringspartner i deres karriere. Derfor har vi gode muligheder for at matche din ledige stilling med en sundhedsprofessionel, når du samarbejder med os.

”Selv om vi har lav ledighed, er der stadig gode muligheder for at tiltrække medarbejdere med de rette kompetencer. Vi kigger naturligvis på, om nogle ledige medlemmer kan komme i betragtning til stillingen. Men vi eksponerer også jobmuligheden for mange beskæftigede, som ønsker en ny retning eller trænger til luftforandring,” siger Morten Asaa, karrierechef i Din Sundhedsfaglige A-kasse.

"Man vil som arbejdsgiver opleve en stor faglig indsigt i sundhedssektoren, når man benytter sig af vores rekrutteringshjælp. Det giver alt andet lige større chance for et godt match fra starten"
- Karrierechef Morten Asaa

Han peger på vigtigheden af, at hjælpen kommer fra karrierekonsulenter, som kender det sundhedsfaglige område.

”Vi har fingeren på pulsen og ved, at en sygeplejerske ikke bare er en sygeplejerske, men har en unik profil, et særligt speciale og rummer mange forskellige kompetencer. Derfor vil man som arbejdsgiver opleve en stor faglig indsigt i sundhedssektoren, når man benytter sig af vores rekrutteringshjælp. Det giver alt andet lige større chance for et godt match fra starten,” fortæller han videre.

Stillingsopslaget kommer ud og leve

Når du som arbejdsgiver har trykket ”send” på en rekrutteringsanmodning, vil du blive kontaktet direkte af en karrierekonsulent med en sundhedsfaglig baggrund. Her starter dialogen om et jobmatch eller endda et strategisk samarbejde.

Helt konkret aktiveres jobopslaget via Din Sundhedsfaglige A-kasses kanaler – blandt andet vores jobportal for sundhedsprofessionelle, Din Sundhedsfaglige Jobportal, som også indeholder akademiske stillinger.

Vi fortæller relevante medlemmer om jobbet – herunder beskæftigede, som matcher profilen og som er på udkig efter nye udfordringer. Ligesom vi også er i kontakt med nyuddannede via landets skoler, hvor vi naturligvis hjælper nye sundhedsfaglige i job.

Hjælp rekrutteringen endnu bedre på vej

Derudover er der også mulighed for et større strategisk samarbejde omkring rekrutteringen.

”Det vi kan, som er helt særligt, det er at indgå i et partnerskab, hvor vi kan profilere og eksponere den pågældende arbejdsplads for rigtig mange sundhedsprofessionelle, der er et sted i deres liv, hvor de søger nye veje,” siger karrierechefen, som gerne kommer forbi til en snak om et strategisk partnerskab.

3 råd til dig, der har svært ved at rekruttere sundhedsfagligt personale

  1. Tænk i alternativer, når du skriver dit stillingsopslag – kan du ansætte flere fra samme uddannelseshold, så de kan støtte hinanden? Kan du koge de absolut nødvendige kompetencer ned, så du søger bredere? Eller noget helt tredje?

  2. Sig det højt, hvis du tilbyder og har tænkt over en god onboarding – det er populært blandt ansøgere og er med til at gøre netop din ledige stilling attraktiv.

  3. Gør opmærksom på udviklingsmuligheder i jobbet. Måske er det ikke drømmejobbet for den rette medarbejder lige nu – men vedkommende kan muligvis tiltrækkes med andre goder som oplæring i et nyt speciale eller videreuddannelse.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 14. august 2023

Se alle nyheder

Få hjælp til rekruttering

Udfyld en rekrutteringsanmodning og bliv kontaktet af en af vores karrierevejledere.

Læs mere