Mangel på sygeplejersker: En fremstrakt hånd til arbejdsgivere

Ny analyse fra Dansk Sygeplejeråd bekræfter: Manglen på sygeplejersker vokser. Op mod 5.000 stillinger står ubesatte hen.

Nyheder 29. april 2022

”Det er meget alarmerende tal! Omfanget af mangel på sygeplejersker er en trussel mod vores sundhedsvæsen og velfærdssamfund,” udtaler Anni Pilgaard formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse.

Derfor er det vigtigt at række ud mod hinanden og bidrage, hvor man kan, for at løse både den akutte og længerevarende mangel.

I Din Sundhedsfaglige A-kasse har vi over 64.000 sygeplejersker blandt vores medlemmer. 2.000 studerende bliver færdige i de kommende år. Samtidig er der omkring 500 ledige sygeplejersker. Derfor sætter vi dagligt det gode og hurtige match mellem arbejdsgivere og de ledige i spil.

”Ingen har lyst til at blive den eneste nye på en afdeling, der mangler flere medarbejdere og fagligheder. Men man skal ikke underkende det positive og motiverende i at være del af en forandring, hvor flere nye kollegaer starter sammen og er med til at gøre en tydelig forskel.”

Arbejdsgiverne skal være modige

”Vi griber mobilen og ringer, vi tager direkte kontakt på LinkedIn, og vi følger stillingsopslag inden for sundhedssektoren,” fortæller karrierechef Pernille Hinge, der påpeger, at der er brug for direkte dialog, så vi lykkes med rekruttering og jobmatch.

Derudover er det alfa og omega, at arbejdsgiverne er modige.

”Grib ud og motiver flere til at søge samtidig og vær villige til at sikre oplæring,” lyder anbefalingen.

Motiverende at være en del af en forandring

”Ingen har lyst til at blive den eneste nye på en afdeling, der mangler flere medarbejdere og fagligheder. Men man skal ikke underkende det positive og motiverende i at være del af en forandring, hvor flere nye kollegaer starter sammen og er med til at gøre en tydelig forskel," forklarer karrierechef Pernille Hinge og fortsætter:

"Det er vigtigt, at man tør slå flere stillinger i samme afdeling op samtidigt.”

Derudover anbefaler hun, at arbejdsgiverne tænker mere bredt, når de har en ledig stilling. 

”Alt for ofte slår arbejdsgivere stillinger op med mange specifikke krav, som de i bedste fald kun får en håndfuld ansøgere til. Det er vigtigt at arbejdsgiverne laver en mere åben kompetenceprofil i stillingsopslag." 

Flere har grebet den fremstrakte hånd

Alene inden for den sidste måned har Pernille Hinge og hendes afdeling af karrierekonsulenter haft direkte dialoger med Region Hovedstadens HR, ledelsen i Akuttelefon og ledelse og tillidsrepræsentanter i Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor ca. 100 sundhedsfaglige fra Covid-beredskabet blev opsagt. Så den fremstrakte hånd er der – og det virker.

Vi står klar i Din Sundhedsfaglige A-kasse. For det er en sejr for arbejdsgivere, sygeplejersker, deres sundhedsfaglige kolleger og vores fælles sundhedsvæsen, hver gang vi gennemfører et godt jobmatch.

Få hjælp til at rekruttere

Mangler du akut en medarbejder, så kan vi hjælpe med at skabe kontakt mellem din arbejdsplads og ledige medlemmer. Vi kan også hjælpe med generel sparring og strategisk samarbejde, hvis du oplever generelle udfordringer i forhold til rekruttering. Vores rekrutteringsservice er helt gratis. Læs mere på dsa.dk/arbejdsgiver.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 29. april 2022

Se alle nyheder