Er du ledig? Her er de nye krav til registrering af din jobsøgning

Som ledig skal du løbende registrere de job, du søger i din joblog. Har du ikke opdateret jobloggen i en hel kalendermåned, risikerer du at miste dagpengeretten ifølge nye regler på området.

Nyheder 7. april 2022

Det er godt at kende til reglerne for jobsøgning som ledig. Ikke nok med, at din indsats med at finde og søge job øger chancen for at bringe dig hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet igen, så er det også din jobsøgning og ugentlige registrering af de job, du har søgt, som sikrer dig retten til at få udbetalt dagpenge.

Og lige præcis de hyppige registreringer i jobloggen er nu blevet endnu vigtigere. For mens det forventes at du fortsat registrerer dine søgte job ugentligt, så kan det nu få konsekvenser, hvis du slet ikke opdaterer din joblog i en hel kalendermåned. Sker dette, risikerer du at få 3 ugers karantæne.

Det vil sige; har du ikke søgt nok stillinger, eller glemmer du helt at opdatere din joblog, kan du miste din ret til dagpenge. Antallet af job du skal søge, afhænger af hvad der er aftalt med os i forhold til din personlige plan for jobsøgning.

Din joblogning, din sikring

Jobloggen er et register og overblik over din jobsøgning. Som udgangspunkt skal du søge job og opdatere din joblog hver uge og uploade mindst 1 ansøgning hver måned.

Det er din dokumentation for, at du er aktivt jobsøgende og dermed har ret til dagpenge.

Her kan du læse meget mere om reglerne for jobsøgning og opdatering af din joblog.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 7. april 2022

Se alle nyheder

Gode råd til jobsøgning

Har du brug for tips til din ansøgning, dit CV eller jobsamtalen? Vi har samlet vores bedste råd, så du er godt rustet til jobsøgningen.

Læs mere