Digitalt medlemstilbud bringer fysio- og ergoterapeuter hurtigere i job

Hvordan knækker man nødden og får vist sine nyerhvervede kompetencer i en ansøgning eller ved en samtale, så det resulterer i et job? Det har et nyt succesfuldt medlemstilbud for dimitterende ergo- og fysioterapeuter haft fokus på.

Nyheder 2. marts 2022

To ud af tre dimittender fik job, mens de deltog i Din Sundhedsfaglige A-kasses netop afsluttede digitale medlemstilbud for ergo- og fysioterapeuter. Til sammenligning kom kun én ud af tre nyuddannede ergo- og fysioterapeuter i job i den tilsvarende kontrolgruppe.

Forklaringen ligger i a-kassens målrettede fokus på at være en karrierepartner til et arbejdsliv med overskud. Rent praktisk sker det i dette tilfælde ved at kombinere workshops med deling af relevante redskaber og erfaringer med individuel en-til-en rådgivning. Her har Din Sundhedsfaglige A-kasse trukket på et bagkatalog af tidligere successer.

Relevante redskaber og individuel rådgivning afgørende

– Vi har haft gode erfaringer fra vores forløb for medlemmer +50 år. Disse erfaringer med håndholdt sparring tilpasset den enkelte kombineret med workshops fyldt med inspiration til at komme nærmere på jobbet, har vi overført til forløbet med dimitterende fysio- og ergoterapeuter, siger karrierechef i Din Sundhedsfaglige A-kasse, Pernille Hinge.

Hun fremhæver værdighed, som et vigtigt parameter for at gøre en forskel for medlemmerne og ikke blot at nedbringe dimittend-ledigheden, men samtidig øge humøret blandt de jobsøgende medlemmer.

– Jeg synes, vi er lykkedes godt med at give en professionel sparring, der har udgangspunkt i den enkeltes behov. Vi skal være medlemmernes sparringspartner, og vi tilstræber at være det, når medlemmet har behov for det. Det er afgørende, hvis vi skal give det nødvendige ekstra perspektiv på jobsøgningen.

A-kassen blev en afgørende livline

Netop den oplevelse sidder fysioterapeuterne Morten Redd og Khatera Eshaqzai også tilbage med efter at have deltaget i det digitale jobsøgningsforløb for dimitterende ergo- og fysioterapeuter, der over 10 uger resulterede i jobs til to ud af tre af deltagerne.

Morten Redd er i dag i fuldtidsjob i et botilbud. For at nå dertil havde han en håndfuld en-til-en samtaler med en sundhedsfaglig rådgiver fra Din Sundhedsfaglige A-kasse, som han på ingen måde ville være foruden.

– Hun var livlinen, der gjorde, at jeg ikke knækkede. Det er jo ikke svært at miste selvværdet, når man hele tiden får afslag på sine ansøgninger. Men rådgiveren gav mig energi, så jeg efterfølgende oplevede, at kvaliteten i mit arbejde med at søge job eksploderede. Hun var som træneren i en boksering, der tørrer en på panden mellem omgangene og giver en tro på sejr, forklarer Morten Redd.

Perspektiveret jobsøgning giver resultat

Han fremhæver samtidig den perspektivering, som rådgiverne lægger på jobsøgningen, som ret afgørende for at holde modet oppe i jobsøgningsprocessen.

– Der er ingen bagkant på en jobsøgningsproces, hvilket er stærkt frustrerende. Her har rådgiverne været gode til at sætte både forskellige perspektiver og planer i gang. Så var der hele tiden en retning, der skabte tryghed, siger Morten Redd. Han understøttes af Khatera Eshaqzai.

– Jeg havde brug for at finde ud af, hvordan jeg helt lavpraktisk solgte mine kompetencer i et CV, og så havde jeg brug for at kunne se nye muligheder. Det hjalp min rådgiver mig med. Hun fik mig til at overveje muligheden for virksomhedspraktik, og det gav bonus. Jeg kom til samtale på netop ansøgningen om virksomhedspraktik, og jobbet blev endda konverteret til et fastjob allerede ved jobsamtalen. Der var jeg ikke landet så hurtigt alene, siger Khatera Eshaqzai.

Jobsøgningsforløbet for dimittender er afsluttet. Vil du have sparring på din jobsøgning, kan du læse mere om individuel sparring på CV, ansøgning og jobsamtale.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 2. marts 2022

Se alle nyheder

Individuel sparring

Khatera Eshaqzai fik hjælp til at fremhæve sine kompetencer i sit CV. Hvis du også vil have sparring på opbygningen af dit CV, kan du booke en gratis individuel sparringssamtale.

Klik her