Nyuddannet! Grib muligheden for at få ret til dagpenge, uanset hvor du vil søge arbejde

Kan man være nyuddannet sygeplejerske eller jordemoder uden umiddelbart at ville søge ansættelse på et sygehus og samtidig være medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse? Svaret er klart ja!

Nyheder 22. juni 2021

Flere nyuddannede er i øjeblikket engagerede i forskellige indsatser i forhold til lønløft og ligeløn. Nogle er derfor i tvivl om, de skal melde sig ind i a-kassen, fordi de er bekymrede for ikke at få indflydelse på, hvor de vil søge arbejde. Anbefalingen er, at du skifter status til nyuddannet, uanset hvor du vil søge arbejde, så du sikrer dig din ret til dagpenge. Det giver tryghed på lang sigt.

Normalt skal du arbejde fuldtid i mindst et år, og samtidig være medlem af en a-kasse, for at optjene ret til dagpenge. Som nyuddannet kan du springe optjeningen over, hvis du melder du dig ind (eller skifter status til nyuddannet) senest 14 dage efter din sidste eksamen.

"Anbefalingen er, at du skifter status til nyuddannet, uanset hvor du vil søge arbejde, så du sikrer dig din ret til dagpenge. Det giver tryghed på lang sigt."

Hvis du melder dig ind - men ikke melder dig ledig
Hvis du melder dig ind - men undlader at melde dig ledig som nyuddannet - er du fri for forpligtelser i forhold til, hvor du ønsker at søge arbejde. Du kan ikke få dagpenge, men du får en dagpengeret, som giver dig økonomisk tryghed, du kan bruge på et senere tidspunkt i dit arbejdsliv. Som medlem kan du desuden til enhver tid få personlig sparring om jobsøgning og karriereveje hos vores dygtige sundhedsfaglige karrierekonsulenter, ligesom du kan deltage i vores mange gratis temamøder og webinarer. 

Hvis du melder dig ledig
Vælger du at melde dig ledig som nyuddannet, vil du kunne modtage dagpenge. Til gengæld skal vi vejlede dig om, at du skal gøre en aktiv indsats for at komme i job så hurtigt som muligt.

Som a-kasse skal vi vurdere, om du står til rådighed i det omfang, det kræves for at modtage dagpenge. Vi skal bl.a. sikre os, at din jobsøgning er realistisk, og at du primært søger arbejde inden for dit fag - men også udenfor. Vi skal også vurdere, om du kan påtage dig rimeligt arbejde med fuld sædvanlig arbejdstid og med de vilkår, der er almindelige på dit fagområde.

Vælger du at melde dig ledig som nyuddannet, vil vi understøtte din jobsøgning og vejlede dig på bedste vis inden for lovens rammer. Som jobsøgende kan du naturligvis også benytte dig af vores professionelle karriererådgivning, temamøder og andre relevante tilbud, der hjælper dig godt på vej i arbejdslivet.

Vi brænder for at skabe tryghed og overskud for dig
Vores medlemmer er alle sundhedsfaglige, der brænder for deres fag og for at gøre en forskel for andre. Vi brænder for at skabe tryghed og overskud for dem alle.

Grib den gyldne mulighed for at få ret til dagpenge, uanset om du søger arbejde eller ej, og bliv forsikret på lang sigt. Du vælger selv, hvornår du ønsker at bruge din forsikring og fx søge om dagpenge.

Du sikrer dig ret til dagpenge ved at melde dig ind senest 14 dage efter din sidste eksamen. Er du allerede studiemedlem, skal du blot skifte status til nyuddannet senest 14 dage efter din sidste eksamen.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 22. juni 2021

Se alle nyheder

Få ret til dagpenge

Meld dig ind senest 14 dage efter din sidste eksamen for at få ret til dagpenge. Har du været studiemedlem, skal du blot skifte status til nyuddannet senest 14 dage efter din sidste eksamen.

Få ret til dagpenge