Maria sprang ud som selvstændig og fik hjælp af a-kassen

For fysioterapeut Maria Ganesalingam har supplerende dagpenge været en god støtte, der har fået hende godt fra start som selvstændig.

Nyheder 10. november 2021

Med fire små børn og en stilling med meget faste arbejdstider, var Maria Ganesalingam udfordret, da hun som nyuddannet tog hul på arbejdslivet som fysioterapeut i kommunalt regi. Meget hurtigt puslede tanken om at blive selvstændig.

Mere frihed og ansvar

Nok har de selvstændige ifølge SMVdanmark arbejdet otte timer i snit mere om ugen end en lønmodtager, men ansvaret og friheden, der er forbundet med at være selvstændig, tiltrak Maria Ganesalingam.

"Fysiofresh er levendegørelsen af min vision om at hjælpe så mange borgere som muligt med at holde sig friske hele livet. Det gør vi ved at tilbyde privat fysioterapi i borgerens eget hjem. Livet som selvstændig er ikke altid en dans på roser, men selv når det er svært, så kan jeg altid finde ny energi i virksomhedens formål, der giver så super god mening for mig," siger Maria Ganesalingam.

"Elevatortalen skal altså sidde i skabet. Og jeg skal også kunne markedsføre budskaberne på forskellige platforme. Her har værktøjerne fra kurset gjort en forskel."

Muligheden for supplerende dagpenge under opstart var en god økonomisk støtte i en usikker opstartsperiode.

Fokus på elevatortalen

"Det har været en stor tilfredsstillelse at kunne skræddersy tilbud, der skaber livskvalitet for de mennesker, vi hjælper. Fysiofresh har intet ydernummer. Kunderne skal vi derfor selv tiltrække – og de får ikke tilskud fra den offentlige sygesikring. Dermed skal vi være bevidste om, hvordan vi præsenterer os selv og skaber værdi til klienter og pårørende," siger Maria Ganesalingam.

Workshop om personlig performance

Hun har blandt andet deltaget i workshoppen Personlig performance. Det har givet hende værktøjer til at håndtere de løbende dialoger, hun har med kunder, pårørende og kollegaer.

"Jeg skal være professionel og tydelig i mit sprog uanset, hvornår klienter og samarbejdspartnere taler med mig. Jeg skal kunne sætte ord på, hvorfor vi arbejder, som vi gør. Elevatortalen skal altså sidde i skabet. Og jeg skal også kunne markedsføre budskaberne på forskellige platforme. Her har værktøjerne fra kurset gjort en forskel," forklarer Maria Ganesalingam.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 10. november 2021

Se alle nyheder

Særligt for dig, der er selvstændig

Vi har her samlet en række tilbud og gode råd til dig, der er selvstændig eller skal til at starte op. Du er samtidig velkommen til at kontakte vores særlige team af medarbejdere, som arbejder med selvstændiges forhold.

Tilbud til selvstændige