Hver fjerde stilling på sundhedsområdet bliver ikke besat

23 pct. af de opslåede stillinger på sundheds- og socialområdet bliver ikke besat - eller besættes med en profil, der ikke har de ønskede kompetencer. Det viser en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Dermed når rekrutteringsudfordringerne på sundhedsområdet nye højder.

Nyheder 1. juli 2021

Udfordringerne vokser
Undersøgelsen fra STAR bygger på jobopslag fra perioden september 2020 til februar 2021. Men det har længe været svært at få stillinger besat på sundhedsområdet. Da coronakrisen var på sit højeste i foråret 2020, var det dog en smule lettere, fordi ledigheden på sundhedsområdet steg en smule, men nu er vi tilbage på samme niveau som før corona - og endda lidt højere.

Arbejdsgivere får hjælp til at rekruttere
Udviklingen kommer ikke bag på Pernille Hinge, karrierechef i Din Sundhedsfaglige A-kasse:

”Det er vores ambition at bidrage til et velfungerende arbejdsmarked. Vi hjælper arbejdsgivere med at rekruttere sundhedsfagligt personale, og vi har en unik adgang til mere end 99.000 sundhedsprofessionelle bachelorer, akademikere og ledere. Vores fornemmeste opgave er at servicere vores ledige medlemmer og få disse i job.”

”Vi oplever, at vi med vores dybe sundhedsfaglige indsigt kan give arbejdsgivere en helt særlig service og unik adgang til arbejdskraft, som indtil videre også har båret frugt i form af en række strategiske rekrutteringsaftaler.”

”Konkrete jobåbninger indgår i stort set alle vores medlemskontakter både med ledige medlemmer og medlemmer i beskæftigelse, som ønsker sig et nyt job. På den måde er vi det vigtige bindeled til arbejdsgivere med en rekrutteringsudfordring.”

”Vi oplever, at vi med vores dybe sundhedsfaglige indsigt kan give arbejdsgivere en helt særlig service og unik adgang til arbejdskraft, som indtil videre også har båret frugt i form af en række strategiske rekrutteringsaftaler.”

Få hjælp til at rekruttere
Har du eller din arbejdsplads svært ved at rekruttere, hjælper vi også gerne dig. Vi hjælper på flere fronter og står til rådighed som din professionelle rekrutterings- og sparringspartner. Det er i øvrigt helt gratis.

Kontakt vores sundhedsfaglige karrierekonsulenter på 33 15 10 66 eller læs mere på dsa.dk/arbejdsgiver.

 

 

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 1. juli 2021

Se alle nyheder

Få hjælp til at rekruttere

Vi hjælper med din rekruttering på flere fronter og er din professionelle sparringspartner. Har du en ledig stilling inden for det sundhedsfaglige område, kan du kontakte vores karrierekonsulenter, så hjælper vi med at finde den rette kandidat.

Hjælp til at rekruttere