- Men pludselig blev hele rækken af aftaler strøget og jeg stod med ingenting, fortæller Victoria Rey Castillo, som især i den situation blev meget glad for Din Sundhedsfaglige A-kasse.
- De er til at snakke med og gode til at give et konstruktivt modspil, når man pludselig står som jeg gjorde imellem to jobs. Victoria Rey Castillo kommer fra et job i hjemmeplejen og har aftale med Psykiatrien på Slagelse Sygehus om et fast job fra maj. Men i perioden mellem de faste jobs, havde hun brug for arbejde og havde ikke forventet at det skulle give problemer. Det gjorde det imidlertid, da kommunerne ikke længere ville bruge vikarbureauer på grund af smitterisikoen.
På job i corona frontlinjen
Løsningen på hendes jobsituation blev at hun via Facebook meldte sig til en corona-jobbank. Med det samme blev hun tilbudt et intromøde på Slagelse Sygehus og allerede samme dag, den 23. marts, fik hun sin første nattevagt på corona-afsnittet.
I begyndelsen var det rigtig hårdt. Patienterne kom ind i stort tal, mange døde og der var meget usikkerhed om, hvordan tingene skulle håndteres.
- Men vi har nogle helt fantastiske chefer, der håndterer den meget anderledes situation rigtig godt, siger Victoria Rey Castillo, som synes at arbejdet er kommet ind i så faste rammer, som det er muligt.
- Vi kender retningslinjerne, ved hvilke værnemidler vi har til rådighed og har fået en arbejdsdeling, som virker. I begyndelsen var det som om alle opgaver hang på sygeplejerskerne, men det er der også løsnet op på nu, hvor blandt andet rengøringspersonale og fysioterapeuter har taget over på nogle opgaver.
Coronavirusen er ud over det hele, når vi for eksempel giver patienterne cpap-behandling. Så skal der gå et kvarter, før vi igen må gå ind på stuen. Men det gode er, at vi ved, at vores patienter har coronavirus, så vi kan tage de rigtige forholdsregler. På den måde føler jeg mig tryg og i virkeligheden også tryggere end hvis jeg for eksempel arbejdede i hjemmeplejen, hvor man ikke ved, hvem der er smittet.
Noget af det sværeste ved arbejdet er den isolation, vi kommer i. Jeg kan for eksempel ikke besøge min mor, som er meget syg og når jeg kommer hjem til mine to piger på tre og 11 år får de at vide, at de ikke må komme i nærheden, før jeg har været i bad og skiftet tøj. Men så får de også alle de kram de vil, fortæller Victoria Rey Castillo.
Stigende ledighed blandt sundhedsfaglige
Siden nedlukningen af Danmark i marts 2020, har Din Sundhedsfaglige A-kasse registreret en markant stigning i antallet af ledige. Det er især medlemsgrupper ansat i den private sektor og mindre klinikker, der er ramt - herunder fysioterapeuter og jordemødre. Blandt sygeplejersker ses også en mindre stigning, der kan have sammenhæng til nedlukningen af vikarbureauer og visse privathospitaler. En undersøgelse, foretaget blandt vores ledige medlemmer i slutningen marts, viser, at 4 ud af 10 ledige har meldt sig til beredskabet via regionernes coronajobbanker.
Følg ledigheden blandt sundhedsfaglige uge for uge her.
Læs mere om undersøgelsen blandt vores ledige medlemmer her