Vigtigt nyt til ledige: Ingen jobsøgning og møder i den kommende tid

De næste uger er der færre forpligtelser for dig, der er ledig. Du skal hverken søge arbejde, opdatere din joblog eller deltage i CV-, rådighedsmøder eller fællessamtaler. Alt dette sker i overensstemmelse med regeringens beslutning om at lukke store dele af Danmark ned for at begrænse spredningen af COVID-19, også kendt som coronavirus.

Nyheder 12. marts 2020

Færre forpligtelser

Alle forpligtelser for ledige og alle tilbud om aktivering, løntilskud og virksomhedspraktik bortfalder til og med 30. marts 2020 eller indtil der kommer en ny retningslinje fra myndighederne. Det betyder, at du ikke skal møde på arbejde, hvis du fx er i gang med en virksomhedspraktik.   

Disse aktiviteter bortfalder

Suspenderingen af hele den aktive beskæftigelsesindsats betyder, at

  • Du ikke skal deltage i møder og samtaler i hverken a-kasser eller jobcentre.
  • Du ikke skal søge arbejde eller stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
  • Du ikke vil modtage tilbud om aktivering, løntilskud eller virksomhedspraktik.
  • Jobcentre og a-kasser vil ikke sanktionere for udeblivelser fra møder eller manglende rådighed.

Vi udbetaler dagpenge som normalt

Du vil fortsat få udbetalt både dagpenge, sygedagpenge, feriedagpenge eller efterløn som normalt, så du skal huske at udfylde og sende dit kort ind, når tid er.

Nyledige kan søge om dagpenge

Medlemmer, der bliver ledige i den kommende periode, kan også tilmelde sig som ledige på jobnet.dk og søge om dagpenge, så det er muligt at opretholde et forsørgelsesgrundlag. Det vil også fortsat være muligt at kontakte jobcentret og fx afgive klager. De normale frister, fx klagefrister er dog suspenderet.

Bookede samtaler aflyses hurtigst muligt

Er du indkaldt til en samtale hos os fredag 13. marts, har du modtaget en aflysning via Min Indbakke. Øvrige aflysninger af samtaler og møder kommer løbende. Har du selv booket en karriereafklaring eller sparring på jobsøgning med en karrierekonsulent vil aftalen dog blive afholdt som planlagt.

Fang os på telefonen

En stor del af medarbejderne i Din Sundhedsfaglige A-kasse arbejder hjemme i den kommende tid for at bakke op om regeringens tiltag. Alligevel har vi åbent på telefonerne som normalt, og du kan også fortsat booke vores individuelle karrieretilbud.

Alle temamøder og andre fysiske aktiviteter er indtil videre suspenderet. Og nu afholder vi altså heller ikke længere lovpligtige samtaler på telefonen, som udmeldt tidligere i dag.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 12. marts 2020

Se alle nyheder