Sommerpakke: Ledige får 2 ekstra måneder med dagpenge

Nyheder 16. juni 2020

Regeringen og en række af partierne i Folketinget er blevet enige om at forlænge dagpengeperioden med yderligere to måneder, for at give bedre tid til jobsøgning, mens arbejdsgiverne får gang i rekrutteringen efter coronakrisen.

Konkret betyder det, at perioden, hvor dagpengeforbruget er sat på pause, forlænges til og med 31. august. Det vil sige, at dagpenge, der er udbetalt i perioden 1. marts til 31. august, ikke tæller med i medlemmernes samlede dagpengeforbrug. 

Reglen gælder for alle, uanset om man er på dagpenge nu, eller man bliver ledig i den kommende periode. Alle ledige begynder først at bruge af deres dagpengeret efter 31. august 2020.

”Den nye forlængelse kommer vores medlemmer til gode. Det giver mere ro på i forhold til at søge job i en tid med flere ledige og færre opslåede stillinger, siger Anni Pilgaard, formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse, og uddyber:  ”Selv om flere er kommet i job efter genåbningen, oplever vi fortsat en markant højere ledighed blandt vores medlemmer end vi plejer på denne tid af året. Og netop nu tager vi imod ca. 1.500 nyuddannede, der også skal ud og finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Så der er ingen tvivl om, at det er en udfordrende tid at være ledig - også som sundhedsfaglig.” 

”Den generelle ledighed blandt sygeplejersker ligger fortsat under 1 pct., hvilket må betegnes som meget lavt. Men vi hæfter os ved, at vi på nuværende tidspunkt har en lille stigning i forhold til før covid-19, hvilket formentlig hænger sammen med nedlukningen af vikarbureauer og visse private klinikker og privathospitaler. Samtidig er der lys at spore for fysioterapeuterne, der i stigende omfang vender tilbage til jobbene. Vi mærker også en efterspørgsel på bioanalytikere i forbindelse med den øgede testkapacitet, hvilket er meget glædeligt”, forklarer Anni Pilgaard, formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse.

Din Sundhedsfaglige A-kasse følger udviklingen på arbejdsmarkedet på nærmeste hold og er i tæt dialog med arbejdsgivere. Netop er vores sundhedsfaglige karrierekonsulenter i fuld gang med at afholde CV-møder og rådighedsmøder for de mange medlemmer, der er blevet ledige i den seneste tid, og vi glæder os også til at byde de mange nyuddannede velkomne og hjælpe dem godt på vej i arbejdslivet.

Se de seneste ledighedstal for Din Sundhedsfaglige A-kasse.

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 16. juni 2020

Se alle nyheder