Sådan påvirker coronakrisen de sundhedsfaglige jobsøgende

Ny spørgeskemaundersøgelse giver svar på, hvordan coronakrisen påvirker medlemmerne i Din Sundhedsfaglige A-kasse, og belyser hvordan de ledige ser på deres job- og handlemuligheder nu og efter genåbningen af Danmark.

Nyheder 8. april 2020

Corona fører også til ledighed blandt de sundhedsprofessionelle

Selv om sundhedsprofessionelle kompetencer netop i denne tid er i høj kurs, fører coronakrisen alligevel til opsigelse og højere ledighed blandt medlemmer i Din Sundhedsfaglige A-kasse. Over halvdelen af de medlemmer, der er blevet ledige efter Danmark lukkede ned 11. marts svarer, at deres ledighed er en direkte konsekvens af coronakrisen. 

Særligt ramt er fysioterapeuterne, hvor svarene indikerer, at mere end to ud af tre er blevet ledige udelukkende på grund af coronakrisen. Besvarelserne viser også, at over en tredjedel af de, som blev ledige på grund af coronakrisen, ikke står alene i den situation på deres arbejdsplads, hvor flere i samme fag eller funktion er blevet opsagt. 

Arbejdsfordeling eller ej?

Reglerne om arbejdsfordeling er ikke nye, men under coronakrisen er de for alvor blevet aktuelle og bliver benyttet i udbredt grad blandt vores medlemmers arbejdsgivere. Kort fortalt betyder arbejdsfordeling, at arbejdsgiveren i en periode kan sende sine medarbejdere hjem med supplerende dagpenge ved nedgang i arbejdsmængden. Vores undersøgelse viser, at mere end hver fjerde af de ledige netop er ledigmeldte med afsæt i disse regler. 

Forsigtig optimisme i en krisetid

Når medlemmerne skal vurdere deres muligheder for at vende tilbage til det job, som de mistede som følge af krisen, er billedet delt. Mange er i tvivl, og den resterende del fordeler sig ligeligt imellem de, som forventer at få deres job tilbage og de, som ikke regner med, at det vil ske. 

Der er dog optimisme at spore, når det handler om medlemmernes tro på at gå i job igen. Hver tredje ser deres jobmuligheder som gode eller uændrede netop nu, mens mere end hver anden ledig er optimistisk i forhold til jobmulighederne, når krisen har sluppet sit tag.

God grund til at være stolte af vores medlemmer

Selvom ledigheden også bider blandt medlemmer i Din Sundhedsfaglige A-kasse, er der god grund til at være stolte af medlemmerne. Vores medlemmer står i disse dage i forreste linje og redder liv på landets sygehuse hver eneste dag, og de, der bliver ramt af ledighed, byder sig til og tager ansvar i denne krisetid. 

Inden for de allerførste dage af krisen har fire ud af ti ledighedsberørte medlemmer allerede kontaktet det regionale beredskab for håndtering af coronakrisen. Det viser, at vores medlemmer vil være med til at gøre en forskel, og at den tryghed, som et a-kassemedlemskab indebærer, giver overskud til at gøre en forskel for andre i en svær tid.  

Undersøgelsen blev sendt til 2.011 medlemmer og 526 svarede på undersøgelsen. 

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 8. april 2020

Se alle nyheder