Rekordhøj ledighed risikerer at ramme de nyuddannede hårdt

Din Sundhedsfaglige A-kasse ser i juli måned en rekordhøj ledighed blandt sine medlemmer sammenlignet med tidligere år. Særligt de nyuddannede går ikke i samme omfang direkte i job.

Nyheder 16. juli 2020

I starten af juli var der mere end 3.000 ledige blandt de sundhedsfaglige, hvilket er næsten 1.000 flere end sidste år på samme tid.


Selvom antallet af ledige hvert år stiger i juli måned, da et stort hold nyuddannede bliver færdige og søger om dagpenge, er Din Sundhedsfaglige A-kasse i år ekstra bekymret, fordi et højere antal nyuddannede står uden job.


”Det er vigtigt, at vi ikke taber de unge, som her i 2020 afsluttede deres uddannelse. I Din Sundhedsfaglige A-kasse har vi et særligt fokus på udviklingen og følger gruppen af unge og nyuddannede, som står klar med de nyeste kompetencer. Vi giver sparring på CV og jobsøgning, men løfter også opgaven med direkte formidling af jobs til ledige medlemmer”, udtaler Anni Pilgaard, formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse.


De nyuddannedes vej ind til første job på arbejdsmarkedet bliver således hårdere og længere, som følge af den stigende ledighed. Dertil hjælper det ikke, at arbejdsgiverne holder igen på at opslå stillinger.


Covid-19 påvirker forsat ledigheden blandt sundhedsfaglige


Det høje antal ledige viser at til trods for det øgede pres på sundhedsvæsnet, har Covid-19 medført, at flere sundhedsfaglige står uden arbejde. Ledigheden har nemlig været stigende siden marts for både sygeplejersker, fysioterapeuter og ergoterapeuter.


Særligt hårdt ramt er fysioterapeuterne med 887 ledige, og ledighedsprocenten er nu tæt på 7 procent, hvor den sidste år var på 4,7 procent. Også ergoterapeuter rammes af de manglende jobmuligheder, og her er ledigheden steget til 5,7 procent.


”Da de private klinikker igen lukkede dørene op, gav det en positiv effekt med færre ledige. Desværre stiger antallet af ledige nu igen og med langt flere fysioterapeuter og ergoterapeuter, som får brug for ekstra hjælp til at komme i arbejde”, siger Anni Pilgaard.


Også for sygeplejersker går udviklingen i den forkerte retning. I uge 28 var der 1.044 ledige sygeplejersker landet rundt, og selvom hovedparten er under 30 år, står ældre og erfarne sygeplejersker også uden job.


”I flere år har arbejdsgiverne og hospitalerne råbt på bl.a. flere sygeplejersker. Nu skal der handling bag. For de 1.000 sygeplejersker, som regeringen har afsat penge til at ansætte yderligere, står klar her i DSA. De ledige sygeplejersker ønsker alle at komme i arbejde, og vi står klar til at hjælpe dem trygt videre i arbejdslivet”, lyder det fra Anni Pilgaard.

Her kan du se de ugentlige ledighedstal for DSA

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 16. juli 2020

Se alle nyheder