Feriedagpenge i overgangsperioden til ny ferielov

I disse dage sender vi breve ud til alle de medlemmer, der har optjent feriedagpenge i 2019. Overgangen til den nye ferielov betyder, at du denne gang får lidt færre feriedagpenge, som kan bruges i en kortere periode. Se her, hvad det betyder for dig.

Nyheder 2. april 2020

1. september 2020 træder en ny ferielov i kraft. I den forbindelse er der en ”overgangsperiode”, der sikrer en smidig overgang fra den gamle ferielov til den nye. Overgangsperioden løber fra 1. januar 2019 frem til 31. august 2020, og den påvirker reglerne for feriedagpenge.

Kortere ferieår og færre feriedage

Det, du skal være særligt opmærksom på i overgangsperioden, er, at ferieåret er forkortet, så det kun løber fra 1. maj til 31. august 2020. Antallet af feriedage er tilpasset den kortere periode. Det betyder, at du maksimalt kan have optjent 16,6 feriedage i alt, som du skal afholde inden 31. august 2020. Efter 1. september overgår vi til ”samtidighedsferie”, der betyder, at man optjener og afholder ferie løbende. Du vil derfor ikke kunne overføre evt. overskydende feriedagpenge til det næste ferieår. 

Hold din egen ferie først

På et område er alt dog, som det plejer. Har du optjent ferie med løn eller på feriekort hos en arbejdsgiver, skal du fortsat bruge den ferie først, før du kan få udbetalt feriedagpenge.

Søg op til 4 uger før din ferie

Du kan tidligst søge om feriedagpenge 4 uger før, du skal holde din ferie, og du skal som hidtil, opfylde de almindelige betingelser for udbetaling af feriedagpenge. Læs mere op betingelser for feriedagpenge

Nedenfor kan du får et hurtig overblik over reglerne

Regler for feriedagpenge i overgangsperioden

Regler for ferie i overgangsperioden 

Søg tidligt 4 uger før din ferie

Sådan søger du om feriedagpenge

Hvornår får du udbetalt feriedagpengene

Sådan beregner vi dine feriedagpenge

Feriedagpenge på baggrund af barselsdagpenge

Er du ikke længere medlem hos os

Nyhed

Denne nyhed blev publiceret 2. april 2020

Se alle nyheder