Vi ønsker alle vores medlemmer en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Jeg er blevet ledig - hvad gør jeg?

Det er vigtigt, at du melder dig ledig på jobnet.dk den første hverdag, du står uden arbejde. Det kan du gøre 24/7 ved at logge ind med dit NemID på www.jobnet.dk. Når du har meldt dig ledig, kan du søge om dagpenge, ved at udfylde ansøgning om dagpenge på Mit DSA. Læs her, hvad du skal gøre, når du er blevet ledig

Jeg har ændringer til mit dagpengekort, hvad gør jeg?

Har et du rettelser til et dagpengekort, du har indsendt, skal du blot indsende et nyt kort for samme måned. Vi laver efterreguleringer hver måned. Har du penge til gode, fordi du fx har haft færre arbejdstimer end ventet, vil de blive udbetalt hurtigst muligt. Har vi penge til gode, vil de blive trukket fra din næste udbetaling. Har du ikke en udbetaling inden for de kommende tre måneder, fordi du fx ikke længere får dagpenge, vil vi kontakte dig og oplyse, hvor meget du skal betale tilbage.

Hvad er G-dage og hvorfor er de trukket fra mine dagpenge?

Bliver du opsagt fra dit arbejde, eller udløber dit vikariat, skal din arbejdsgiver som hovedregel betale dig en godtgørelse for dine 2 første ledighedsdage. Denne ydelse kaldes G-dage.
Hvis du er berettiget til at få udbetalt G-dage fra din (tidligere) arbejdsgiver, kan du ikke få udbetalt dagpenge. Er du lige blevet ledig eller har du afsluttet et vikariat, kan du derfor opleve, at der er trukket G-dage fra din dagpengeudbetaling.

Hvis du er løst ansat, fx som tilkaldevikar, kan din arbejdsgiver også have pligt til at udbetale dig G-dage, selv om du på et senere tidspunkt vender tilbage til det samme arbejde.
Du skal selv kontakte din tidligere arbejdsgiver og bede dem udbetale dine G-dage. Hvis din arbejdsgiver ikke vil betale, kan du kontakte os. Så kan vi hjælpe dig med at inddrive dit krav.
Læs mere om G-dage

Jeg er blevet syg - eller vil melde mig rask igen

Er du blevet syg - eller vil du melde dig rask, skal du gøre dette på jobnet.dk.

Min arbejdsplads har lukket i julen - kan jeg få dagpenge eller feriedagpenge?

Hvis din arbejdsplads holder kollektivt ferielukket i julen, skal du bruge den ferie, du har optjent ved at arbejde. Hvis du ikke har optjent noget ferie, kan du få feriedagpenge, hvis du har optjent dage med feriedagpenge.

Har du ikke flere feriedage eller flere dage med feriedagpenge, kan du søge om dagpenge, hvis du vel at mærke opfylder betingelserne for at få dagpenge.

Bemærk, at du kun kan få dagpenge 1. og 2. juledag (25. og 26. december), hvis du kan dokumentere, at du skulle have været på arbejde den dag, hvis der ikke havde været ferielukket. Har du ifølge din overenskomst ferie med løn den 24. og 31. december, vil du ikke kunne få dagpenge disse dage. Læs mere om dagpenge ved kollektivt ferielukket

Jeg har fået arbejde - hvad gør jeg?

Tillykke med jobbet! Du kan få dagpenge, indtil dagen før du starter på arbejde, hvis du fortsat er tilmeldt som ledig på jobnet.dk. Så snart du har en kontrakt eller en mail fra din arbejdsgiver, der dokumenterer, at du har et job på hånden, kan du kontakte dit lokale jobcenter og bede om at komme på ”mindre intensiv indsats”.

Det betyder, at du bliver fritaget for møder og aktivering og du skal heller ikke arbejde i de sidste 6 uger, før du starter på arbejde. Din periode på mindre intensiv indsats starter, så snart det er registreret på dit jobcenter. Tjek dit jobcenters åbningstider mellem jul og nytår på deres hjemmeside og kontakt dem, når det er muligt.

Skal jeg søge job i julen?

Når du er ledig, modtager du også dagpenge på såkaldte søgnehelligdage - dvs. helligdage, der falder på en hverdag som fx juleaften, 1. og 2. juledag. For at kunne modtage dagpenge, skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og det betyder, at man aktivt skal søge arbejde. Derfor skal du huske at opdatere din joblog som vanligt i uge 52 med mindre du holder ferie og har meddelt dette til dit jobcenter.