Dagpengesatser for nyuddannede

Satsen for nyuddannede er afhængig af, om du har forsørgerpligt eller ej. Det vil sige, om du har forsørgerpligt over for mindst et barn under 18 år.

Har du forsørgerpligt, er din dagpengesats 82 pct. af højeste dagpengesats. Har du ikke forsørgerpligt vil din dagpengesats være på 71,5 pct. af højeste dagpengesats de første 3 måneder - opgjort som 481 timer af din dagpengeret.

Herefter nedsættes din dagpengesats til 62,11 pct. af den højeste dagpengesats, hvis du er over 30 år. Hvis du er under 30 år, nedsættes dagpengesatsens til 49,17 pct. af højeste dagpengesats.

Du kan få det fulde overblik over dagpengesatserne som nyuddannet her.

Du opfylder forsørgerbegrebet, når du har forsørgerpligt over for mindst et barn under 18 år. Er du EU/EØS-borger, skal dit barn opholde sig i Danmark eller et andet EU/EØS-land. Er du ikke EU/EØS-borger, er det en betingelse at dit barn opholder sig i Danmark.

Hvis din forsørgerstatus ændrer sig, vil din dagpengesats skifte fra den første dag i den efterfølgende måned, efter du ændrede forsørgerstatus.

HUSK, du skal skifte status til nyuddannet senest 14 dage efter, du afslutter din uddannelse, for at få ret til dagpenge som dimittend.

Hvis du haft 1 times arbejde eller mere, efter du afsluttede din uddannelse, kan du have mulighed for at få dagpenge på baggrund af andet end din uddannelse. Det kan du læse mere om her.

Som nyuddannet får du dagpengeret i 1 år (det der svarer til 1.924 timer), som du kan bruge indenfor 2 år.

Mulighed for at forlænge

Det er en fordel for dig at tage alt det arbejde, du kan finde både inden og uden for dit eget fagområde, mens du er ledig.

Du kan nemlig forlænge din dagpengeret med arbejdstimer, du har haft i din ledighedsperiode. Arbejdstimer veksles i forholdet 1:2.

Løber du tør for dagpenge, bestemmer du selv, om du vil forlænge din dagpengeret med arbejdstimer, eller om du vil ”spare dem op” til en helt ny 2-årig dagpengeperiode.

Efterløn og seniorjob

Er du tilmeldt efterlønsordningen, og løber du tør for dagpenge 5 år eller kortere tid før, du når din efterlønsalder, skal du dog forlænge din dagpengeperiode med dine opsparede arbejdstimer for at opnå ret til et seniorjob – og bevare muligheden for at overgå til efterløn.